Alternatyvos dėl skalūnų: skelbti nugalėtoją arba nutraukti konkursą

Grįžti į straipsnį

dora

dora portretas
Tikiuosi, tiek ministras, tiek kiti vyriausybes nariai yra pakankamai susipazine su skalunininu duju isgavimo tecnologijomis ir gresmemis, todel samoningu Lietuvos pilieciu susirupinima krasto gamtos apsauga, vadinti tik emocijomis, yra kiek neatsakinga, kaip neatsakinga ''stumti'' sita nusikalstama projekta, kuris vienareismiskai atnes tik zala Lietuvai.

Benas

Benas portretas
Aplinkos ministras V. Mazuronis teisingai kalba. Viskas mūsų rankose.

Kęstas

Kęstas portretas
Be gamybos nėra žvalgybos, nes ta žvalgyba yra brangi. Matome, kad sujudo konservatoriai su propagandiniais straipsniais skalūnų dujų gamybos Lietuvoje naudai. Stebimės, kad neseniai motiną vogti privertęs ir gėdingai atsistatydinęs buvęs ministras Kreivys pasisakė. Tik politika, nieko naujo. Juokiamės, kad Šedbaras pasisakė apie tą pačią politiką, kaip ir Kreivys. Bet pastebime, kad Šedbaras tiesiai šviesiai, kaimiškai, parašė apie tariamą naudą visiems, kas pasirašys sutartis, ir atnešė žinių iš tariamų specialistų burnų. Todėl panagrinėkime jo rašinėlį plačiau. _Specialistų teigimu, minėtos cheminės medžiagos neužterš nei vandens, nei žemės, nes mes jas naudojame kasdien, jos nekenksmingos aplinkai, tuo labiau, kad jas žvalgytojai privalės surinkti ir utilizuoti [1]._ Paklauskime, jei tos medžiagos yra reikalingos mūsų organizmui, kaip vanduo ir oras, jei jos neužteršia nei vandens, nei žemės, nei dangaus, jei angelai tiesiog jose maudosi, tai kam jas tada reikia surinkti ir utilizuoti? Juk žinome, kad to užteršto vandens kiekiai yra didžiuliai. Gal žvalgytojai turi pernelyg daug pinigų? Beje, angelams kliūva daug, nes ištrūkusios dujos teršia orą. _Per milijoną skalūnų gavybos gręžinių turinčioje JAV per visą istoriją būta pavienių atvejų, kad kažkas netikėto nutiko, tačiau ten dujos, lyginant su Europa, atpigo perpus._ Pasidomėkime, kas tai per pavieniai atvejai, kuo jie žymūs, jei visas skalūnų skaldymas buvo daromas su pienu ir medum? Mums aišku, kad realybė yra ne tokia šviesi. Ju žinome, kad technika, kuri visą dujų gamybos darbą atlieka, yra sunki ir jos būna daug. Kur buvo kaimas, ten skalūninių dujų gavyba padaro pramoninę zoną. Greitai išmala kelius, sukelia daug dulkių. Sulūžta dažnai. Todėl tų labai naudingų anot S.Šedbaro jūsų sveikatai skysčių atsitiktiniai, nepageidaujami, išsiliejimai yra dažni. Patenka į geriamą vandenį. Žmonės, kurie užplūsta dirbti į tas vietoves, kur vyksta dujų gavyba, yra svetimi. Tie žmonės nesidomi jūsų gražiu slėniu. Jie ten įrengia tvenkinius tiems atliekų skysčiams saugoti. Jie dingsta taip greitai, kad vagonėliuose lieka neišgerta dar šilta kava, kai dujų kaina nukrenta tiek, kad gavyba toliau šioje vietoje nebeapsimoka. Daugiau apie tai - surašius Google žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

666

666 portretas
KAS PRITARIA DĖL SKALŪNŲ DUJŲ YRA LIETUVOS PRIEŠAI

O

O portretas
Niekur nedingsi - teks skelbti nugalėtoją.

Bolševikas

Bolševikas portretas
Naftos verslovių įstatymas toks:"Prisiplėšk,kiek gali, iššvaistyk, kiek gali ir kuo greičiau, o paskui išgaruok."

P.Mokūnas

P.Mokūnas portretas
Manau nieko nenutars....sudarys darbo grupę ...iki rudens..skystablauzdžiai

gebelsas

gebelsas portretas
-mes samdysim firma , kad ji už mūsų pinigus žvalgytų ar yr dujų -mes mokesim pinigus kad ta firma tas dujas pumpuotų... -paskui mes savo dujas dar ir pirkti turėsim iš savęs.... ///////////////////////////////// mano variantas/////////////////////////////////// - komandiruojam studentus mokytis skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos - komandiruojam studentus mokytis inžinieriais kad suprojektuotų mašinas reikalingas žvalgybai -gavybai - sukuriam vėl profesinių mokyklų tinklą kur bus išmokinti tekintojai ir visokie suvirintojai tai technikai pagaminti... Vo čia realus planas.... pasibaigs Lietuvoj dujos - važiuosim padėti liankams ar baltarusiams..... va kam pinigų negaila būtų

valio

valio portretas
gebesas vienu komentaru, daug daugiau naudingu ir protingesniu sprendimu pasiule,nei dvi paskutines vyriasybes kartu paemus. Nekalbant apie prezidentus. As uz ji balsuociau rinkimuose i seima. Rimtai.

www

www portretas
mazuroni koks tu gamtos ir teviskes /myletojas/ jei skelbi absurdiskus sprendimus. Be abejo tik nutraukti ir jokiu kalbu nes ateities kartos jus prisimins tik is blogos puses patikekit nes bus kaip su mazeikiais ar ne taip??????

Na

Na portretas
Manau, konkursą būtina nutraukti, o jei mazuronis suteikė kam kokius tai lūkesčius, tai tegul ir atlygina ar grąžina iš savo kišenės. Jokie įstatymai atbuline data negalioja, tai, manau, tik žmonių mulkinimas.

Benas

Benas portretas
skaitykite portala ,,ne tiesa lt" ten rasoma apie chevrono darbus visame pasaulyje.

vidma

vidma  portretas
bl kur jus dinksit . reiks skelbt amerikona nugaletojo ,tai yra tradiciskai .Na prisiminkim okaip uz lita wiljamsuj pardavem mazeikiu nafta o po to amerikonas pardave rusuj uz milijonus . Na istorija tai dalikas kuris meksta pasikartuot .o ypac jai musu salis iki ausu skoloj uz demokratija amerikai .......

ainis

ainis portretas
Aš ižvelgiu ar nenori kas su tais ševronais ,Lietuva paversti dykuma kaip amerikoje ,kad nebebus gyvenamas kraštas ,pagal kai kurius komentarus atrodo ,kad kaškas keršija už tai kad pabėgom iš sojuzo ir todėl bus daroma viskas ,kad tik pakenkti o būdų yra visokiu ,kaip ušteršti gėlų vandeni dirvožemi ir beksi ,užpakali suraukes iš tos lietuvėlės ,nes dabar atrodo kai kuriem tarnautojams ,kad po mūsų nors ir tvanas.

Galerijos

Daugiau straipsnių