Alkoholio pramonės gerėjanti statistika nedžiugina

Statistikai skelbia, kad Lietuvos alkoholinių gėrimų pramonė pernai didino gamybos apimtį, padidėjo ir legalūs pardavimai. Tačiau verslo atstovai skaičiais per daug nesidžiaugia, nes pirkėjai vis dažniau renkasi importinę produkciją, dauguma lietuviškų gėrimų pigo, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

„Kiek anksčiau buvo ryškus alkoholio, ypač stipraus, pardavimų traukimasis į nelegalią rinką, didžiausias nuosmukis, pernai legali rinka kiek atsigavo“, - sakė Lietuvos aludarių gildijos prezidentas Saulius Galadauskas.

Optimizmu netrykšta ir stipriųjų gėrimų gamintojai.„Paskaičius Statistikos departamento, Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenis, atrodytų, kad viskas gerai, tačiau realūs duomenys, kuriais mes vadovaujamės, iš tyrimų bendrovės“AC Nielsen„, kurie matuoja pardavimus prekybos kasose, atskleidžia, kad degtinės kategorija pernai krito 5 proc., nors statistika rodo, kad degtinės pardavimai pernai, palyginti su 2010 metais, augo“, - sakė bendrovės „Stumbras“ rinkodaros direktorius Algirdas Čiburys.

Išankstiniais Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2011 metais vienas šalies gyventojas suvartojo vidutiniškai 11,91 legalaus absoliučiojo (100%) alkoholio, tai yra 1 litru daugiau nei 2010-aisiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių