A.Kubilius VAE projekto idėjos autorystę pripažino socialdemokratams

Visagino atominės elektrinės (AE) idėjos iniciatoriai buvo socialdemokratai, teigia konservatorius premjeras Andrius Kubilius.

Po to, kai trečiadienį Vyriausybė pritarė Visagino AE projekto įgyvendinimui svarbiems teisės aktams, A.Kubilius sako, kad klausimus dėl projekto kelti normalu, tačiau būtina laikytis nuoseklumo.

„Žmonės visada turi galimybę išsakyti savo nuomonę. Bet aš tiktai norėčiau pastebėti, kad pats Visagino AE projektas yra tęstinis projektas, pradėtas dar Algirdo Brazausko Vyriausybės, tęstas Gedimino Kirkilo Vyriausybės. Mes perėmėme tuos darbus, paspartinome ir šioje vietoje realizuojame tuos sprendimus, kurie buvo priimti“, - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Kubilius.

Jo teigimu, Vyriausybė tęsia pradėtus darbus.„Noriu priminti, kad Seimas 2007 metais yra patvirtinęs įstatymą dėl AE statybos, patvirtinęs nacionalinę energetikos strategiją, pagal kurią numatyta, kad tokia elektrinė užima pakankamai svarbią vietą. Tiesiog reikia laikytis nuoseklumo ir siekti labai aiškių, svarbių ir Lietuvai naudingų rezultatų“, - tvirtino premjeras.

Vyriausybė trečiadienį galutinai apsisprendė dėl naujos atominės elektrinės Lietuvoje projekto dokumentų paketo, kurį patvirtinus Seimui, vėliausiai iki birželio 28 dienos planuojama pasirašyti koncesijos sutartį su Japonijos korporacija „Hitachi“ dėl didžiausio per šalies istoriją - maždaug 16-18 mlrd. litų vertės - energetikos projekto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikiuosi

tikiuosi portretas
kad kada nors siuos valdanciuosius nuteis kaip Ukrainoje Tymosenko uz nusikaltimus Lietuvos zmonems,nes sie ponai jau prarado saika
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių