A.Kubilius sako matantis galimybių didinti MMA, I.Šimonytė abejoja

Lietuvos premjeras Andrius Kubilius sako, kad minimali mėnesio alga (MMA) galėtų didėti daugiau, jei Trišalė taryba apsispręstų dėl lankstesnių darbo santykių.

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė abejoja, ar tai būtų teisinga.

„Mes norime, kad Trišalėje taryboje būtų sutariama visų pirma dėl darbo santykių lankstumo, tai yra dėl Darbo kodekso pataisų. Jeigu bus priimti sprendimai dėl Darbo kodekso pataisų, suderinti sprendimai, tai tokiu atveju mes matome galimybę ir daugiau didinti minimalią algą“, - trečiadienį žurnalistams pareiškė Vyriausybės vadovas.Finansų ministrė I.Šimonytė savo ruožtu teigia nemananti, kad sprendimas sparčiau didinti MMA būtų teisingas - ministrė teigė abejojanti, ar gali darbo užmokestis „nekvalifikuočiausiai darbo jėgai augti tokiais šuoliais“, kuomet darbo užmokestis šalyje auga ir prognozuojama, jog augs, nuosaikiai.

„Jeigu prisiminsime, kuomet buvo nustatyta 800 litų minimali alga - tai buvo 2008 metais, tai tuomet vidutinis darbo užmokestis buvo toks, kokio mes dar net nesame pasiekę šiandien“, - trečiadienį Vyriausybėje kalbėjo I.Šimonytė.

Trišalė taryba antradienį darbdavių ir profesinių atstovų balsais Vyriausybei pasiūlė svarstyti MMA didinimą 100 litų iki 900 litų. Vyriausybės teiktos Darbo kodekso pataisos, kuriomis siekiama liberalizuoti darbo santykius, liko nesvarstytos.Antradienį didesniam MMA didinimui paramą išreiškus ir Seimo konservatoriams, darbdaviai tikisi, kad galiausiai su tuo sutiks ir Vyriausybė.

Anot kai kurių analitikų, tikėtina, kad MMA nuo liepos bus padidintas 100 litų - teigiama, jog artėjant rinkimams, nepalanku atidėlioti sprendimus, kurie patinka daugumai šalies gyventojų.Iki šiol Vyriausybė nuo liepos 1 dienos siūlė MMA didinti tik 50 litų - iki 850 litų. Tuo tarpu profsąjungos ir darbdaviai reikalauja MMA pakelti iki 900 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Supraskit išeit

Supraskit išeit portretas
Namo, namo, biznieriai namo, Supratot ateit, supraskit išeit! Nieko gero čia nebus, Lietuva visai pražus. Oi, kaip sunku, kaip baisu, Kai nėra rimtų žmonių!

nu

nu  portretas
ir ka manot,, as raseu kad ,Kubilius pats nesugeba blaivei mastyt,jam visvien reike pasitart su Simonyte,tu ponuli gereu nerustink savo tautos nes tikrai paskutinius plaukus nupes jau geriau padidink atlyginimus ,ismusu neatimsi per anstolius jokio turto,,,,mums reiks moket mokescius ,kuriuos tu jau padidini per metus 3-4 kartus,,mastyk ka sneki,bet nenusisnekek kad galima isgyvent kad ir is 1000 litu,su kainu posiutpolke nezaisk,patruks tauta ,gausi cypei pasedet uz genocida...

konsrvatorius

konsrvatorius portretas
Na tu Kubiliau nupezes ar tik apsimeti ,daugiau nei pusė darbuotojų gaunančių minimalų atlyginimą gauna antra tiek i delną be jokios apskaitos ir be mokesčių .O tie kurie nenori darbuotojams moketi nors ir galetu bent dvigubai piktsnaudžiauja esamu minimu ir lobsta sąžiningų žmonių sąskaita.Kiek atkristų pašalpų gavėjų ir kitų kompensacijų bei išmokų.biudžetas ne sumažėtų o papilnėtų..
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių