A.Kubilius nežada labai greitų permainų šilumos ūkyje

Prognozuojant, kad ateinantis žiemos sezonas bus brangiausias šalies istorijoje, o Vyriausybei ketinant pertvarkyti šilumos ūkį ir atpiginti šilumą, premjeras nežada, kad permainos bus labai greitos.

Andrius Kubilius tikina, kas Vyriausybė siekia ilgalaikių permainų, bei kritikuoja kai kuriuos ekspertus, kuriems esą atrodo, kad šilumos ūkyje nieko nereikia keisti.

„Mes šilumos ūkyje visų pirma siekiame ilgalaikių permainų, kad tokiomis galimybėmis (atsirasti konkurencijai - BNS) džiaugtųsi ne tik atskirų savivaldybių gyventojai, bet tuo galėtų pasidžiaugti visi šilumos vartotojai Lietuvoje. Ir tokios pertvarkos iš tikrųjų yra reikalingos, nepaisant to, kad ekspertai bet kurią mintį apie šilumos ūkio pertvarką iš karto vertina labai kritiškai, kas leidžia galvoti, kad ekspertams atrodo, kad šilumos ūkyje nieko nereikia keisti - mes taip nemanome“, - pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė premjeras.

Vyriausybės vadovas nesiėmė spėlioti, ar ekspertų, prognozuojančių rudenį rekordines šildymo kainas, prognozės yra tikslios. A.Kubilius taip pat neprognozavo, ar jau šį šildymo sezoną šilumos kainos sumažės.

„Negaliu pasakyti, ar spėsime, ar nespėsime, nes mes matome šilumos ūkyje pertvarkas, kurios nėra vienadienės. Rezultato per vieną dieną pasiekti tikrai nežadame“, - sakė premjeras.

Anot A.Kubiliaus, pertvarkant šilumos ūkį, siekiama konkurencijos tarp šilumos gamintojų, ypač Vilniuje, kur šilumos kaina yra viena didžiausių Lietuvoje.

„Ten, kur savivaldybės gerai tvarkosi, jos gali pasiekti tikrai gerų rezultatų, visų pirma - vartotojams. Kita vertus, kaip rodo patirtis, ten kur yra sukuriamos galimybės atsirasti konkurencijai tarp šilumos gamintojų, ten laimi vartotojai“, - sakė premjeras.„Šilumos kainos ir šiuo metu Lietuvoje yra pakankamai įvairios - yra savivaldybių, kurios yra gerai susitvarkiusios su šilumos ūkiais, kur kainos yra 1,5 ar beveik 2 kartus mažesnės nei kitose savivaldybėse, įskaitant ir Vilniaus savivaldybę“, - sakė A.Kubilius.

Portalas delfi.lt pirmadienį rašo, kad ateinantį šildymo sezoną kainos turėtų augti apie 4 proc. visoje šalyje, tačiau kai kuriuose miestuose sąskaitos padidės iki 11 procentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pažadas

Pažadas portretas
Man atrodo, kad p. Kubilius turėtų žadėti, nes jei nežadės, ateis kitas, kuris prieš rinkimus būtinai pažadės. Pas mus tauta renka tik tuos kurie žada.... to nereiktų užmiršti. Pažadukai prieš rinkimus mėgstami. Yra kaip yra.

RM

RM portretas
Taip ir yra, Kubilius nieko greitai nežada, permainos vyksta dešimtmečiais, o balvonai išsirenka tuos, kurie prižada šiandienai.

ACHA

ACHA portretas
Ir arkliui aišku, kad greitų permainų nebus, bet iš kur atsiranda tie pažadukai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių