A.Kubilius: Lietuvai euras būtų naudingas

Lietuvos premjeras Andrius Kubilius dar kartą pakartojo, kad Lietuvai būtų naudinga prisijungti prie šiuo metu finansinių sunkumų išgyvenančios euro zonos. Vyriausybės vadovo nuomone, tai apsimoka ne tik Lietuvai, bet ir kitoms Baltijos šalims.

„Mano įsitikinimu, Lietuvai, Baltijos valstybėms, kurios savo monetarinę politiką yra susieję su euru, taip sakant, gyvename pagal valiutų valdybos modelį, ne pagal savarankiškų nacionalinių centrinių bankų modelį, mums apsimoka tapti euro zonos nariais. Aš tikiu, kad iki 2014 metų euro zona irgi bus ženkliai sveikesnė“, - pirmadienį lankydamasis bendrovėje „Lietuvos energija“ Elektrėnuose, žurnalistams sakė A.Kubilius.

Premjero žodžiais, fiskalinė drausmė turi būti suprasta kaip privaloma, žiūrint į tolesnę perspektyvą.

„Fiskalinė drausmė - tai yra finansai tvarkomi be deficito, tai yra gebėjimas gyventi neišlaidaujant, stabilizuota valstybės skola, ir tai yra pagrindiniai Mastrichto kriterijai. Be to, jeigu pavyks pasiekti, kad ir kainos neaugtų dideliais tempais, tai mes gyvensime pagal Mastrichto kriterijus. (...) Turime gyventi pagal tai, kas Europoje yra vadinami Mastrichto kriterijai. O kai sugebėsime gyventi pagal Mastrichto kriterijus, tai tada galėsime apsispręsti, ar norime įsijungti į euro zoną, ar dar kažko laukti“, - kalbėjo A.Kubilus.


Šiame straipsnyje: euraseuro zona

NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
Lietuvai bus naudingiau kad jau si rudeni zalupagalvis paliks posta

kubiliui

kubiliui portretas
ar jis atsiklause tautos ar ji nori euro, gal kubilius pasakys kokia alga bus eurais negi 300, tuo atveju jo europoj ir net graikijoj nesupras, pagalvos kad Lietuvoj genocida ivede, jeigu rimtai, ---atsiminkite visam gyvenimui ir palaidokite konservatorius visam gyvenimui, kaip ir socdemus---jie pasikeisdami privadovavo 20 metu, atiduokite savo balsus KEDZIO KELIO partijai, tik jos dauguma gali sali isvesti is aklavietes//////

Amen

Amen portretas
dabar ubagai,o .kai bus euras tai visi bėgsim į šūdą kojų pasišildyt ir dirbsim už sriubos lėkštę,o kubilius po Japonijas su delegacijomis vaikščios.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių