A.Kubilius: Lietuvą neramina neišsprendžiamos ES problemos

Europos Sąjungos (ES) Vadovų tarybai ketvirtadienį ketinant svarstyti pasiūlymus dėl euro zonos krizės, Lietuvą neramina niekaip neišsprendžiamos ES finansinės problemos.

„Kai kurios iš jų darosi ir aštresnės ir, na, kol kas greitų sprendimų, kuriais tos problemos būtų sprendžiamos, nėra“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio teigė premjeras Andrius Kubilius.

Tačiau jis sakė, kad Lietuva didžiausią dėmesį, kaip ir iki šiol, skirs struktūrinės paramos, tiesioginių išmokų žemdirbiams ir Ignalinos atominės elektrinės uždarymo finansavimo 2014-2020 metais klausimams.

Pasak premjero, Baltijos valstybės pagal dabar taikomą struktūrinės paramos formulę buvo nepagrįstai nuskriaustos.„Ta formulė taisoma, bet mes ir toliau iš tikrųjų labai nuosekliai sieksime, kad ta parama nebūtų, bent jau nebūtų mažesnė negu šitam laikotarpy“, - teigė A.Kubilius.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad Lietuvos netenkina tempas, kuriuo tiesioginių išmokų dydis žemdirbiams artėja prie ES vidurkio, o dėl Ignalinos AE, nors ir jaučiama pažanga, tačiau derybos truks dar bent metus.


Šiame straipsnyje: ESES parama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia nusiraminti

Reikia nusiraminti portretas
Jeigu sutriktų produktų tiekimas, kas tuomet būtų? Politiniai žaidimai neįdomūs nė vienai valstybei. Nedera juoktis iš maisto, pinigų. Ramūs, užsihermetinę europiečiai nenori, kad juos trukdytų. Mes žinome, kad žmonės labai skirtingi ir kad svetimose šalyse egzistuoja nesikišimo į vidaus reikalus principas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių