A.Kubilius: „Hitachi“ technologijų lygis – įspūdingas

Lietuvos ministras pirmininkas Andrius Kubilius pareiškė, jog Japonijos korporacijos „Hitachi“ technologijos – įspūdingos, o produkcijos kokybė yra labai aukšta.

Pirmadienį premjeras lankėsi gamykloje „Hitachi Works“, esančioje Hitachi mieste į šiaurę nuo Tokijo - čia jis apžiūrėjo branduolinės jėgainės garo turbiną, tokią, kokia bus statoma Visagino atominėje elektrinėje (VAE). Ši turbina yra dvigubai galingesnė nei veikusios rusiškos turbinos jau uždarytoje Ignalinos AE, pranešė Ministro pirmininko spaudos tarnyba.

Pasak pranešimo, kitoje gamykloje „Rinkai Works“ A.Kubilius apžiūrėjo didelius branduolinio reaktoriaus komponentus – 60 tonų svorio ir 8 metrų aukščio reaktoriaus šerdies apvalkalą ir 50 tonų kuro rinklių viršutinį laikiklį, kuris išpjaunamas iš vieno 8 metrų skersmens metalo gabalo 0,1 mm tikslumu.

A.Kubilius prieš vizitą sakė, kad artėjama prie svarbiausių susitarimų su korporacija „Hitachi“. Anot jo, derybose Lietuva tikisi pasiekti itin naudingų rezultatų, kad nauja atominė elektrinė būtų labai komerciškai patraukli ir „gamintų konkurencingai patrauklią elektros energiją“.

A.Kubiliaus vadovaujama delegacija vasario 18-23 dienomis su darbo vizitu lankosi Japonijoje. Pagrindinis vizito tikslas yra aptarti dvišalių santykių plėtrą, Japonijos premjerui Yoshihiko Noda ir Vyriausybės nariams pristatyti VAE projekto pažangą ir numatomus bendrus projektus, susipažinti su Japonijos branduolinėmis technologijomis.

Pirmadienį (23 valandą Lietuvos laiku) numatytas Japonijos ir Lietuvos premjerų susitikimas.

A.Kubilius Japonijoje lankosi pirmą kartą.


Šiame straipsnyje: Hitachiatominė elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

dzin

dzin portretas
tas technologiju lygis, svarbu koks kwh kainos lygis...

oj

oj portretas
taip kalbejo specialistas A. Kubilius... O kitu kompaniju lygis nebuvo jam ispudingas (gaila, kad nepaminejo kokiu kompaniju; nes specialistas juk zino ir gali lyginti).

lietuvis

lietuvis portretas
tas buozgalvis apie technologiju lygi nusimano tiek,kiek kiaule apie debesis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių