Aktyviai žinių apie mokesčius siekti panoro beveik 400 moksleivių

  • Teksto dydis:

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad viktorinoje „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ užsiregistravo daugiau kaip 100 komandų iš visos Lietuvos. Komandą sudaro 3 moksleiviai ir mokytojas. Registracija į viktoriną baigėsi spalio 1 d. Šiandien prasideda pirmasis viktorinos etapas, kurio metu paaiškės į antrąjį etapą patekusios komandos.

„Džiaugiamės, jog pavyko pakartoti praėjusios viktorinos sėkmę ir joje dalyvauti panoro net 127 komandos iš visos Lietuvos. Labiausiai džiaugiamės mažų miestų ir gyvenviečių aktyvumu – jų aktyvumas leidžia mums optimistiškai žvelgti į Lietuvos ateitį, kuomet visi tik ir kalba apie nykstančias mokyklas, iš mažesnių miestų emigruojančias šeimas“, – sako Mokesčių informacijos departamento direktorė Regina Utkienė.

Nuo spalio 8 d. 8 val. iki spalio 10 d. 15 val. sėkmingai užsiregistravusios komandos dalyvauja pirmajame viktorinos etape, kuriame reikia atsakyti į 30 klausimų. Antrame etape bus kviečiamos dalyvauti 5 geriausiai pasirodžiusios komandos iš kiekvienos apskrities. Jas iki spalio 16 d. apie dalyvavimą informuosime asmeniškai.

Antras etapas pagal komandų registracijos vietą vyks spalio 22-31 d. 5 apskričių valstybinėse mokesčių inspekcijose, t. y. Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio. Jo metu komandos turės atsakyti į su mokesčiais susijusius klausimus, joms bus pateikiamos praktinės užduotys.

„Kiekvienoje iš 5 apskričių mokesčių inspekcijų išrinksime 1, daugiausiai taškų antrame etape surinkusią ir komisijos narių geriausiai įvertintą komandą, kurią kviesime atvykti į finalinį etapą ir susirungti su kitų 4 apskričių komandomis nugalėtojomis“, – pasakoja R. Utkienė, primindama, kad finalinis etapas vyks lapkričio 20 d. Ulonų g. 2, Vilniuje.

Finaliniame žaidime 3 daugiausiai teisingų atsakymų surinkusios komandos bus apdovanotos viktorinos nugalėtojų diplomais ir prizais, likusios 2 komandos bus apdovanotos paguodos prizais. Pirmosios vietos laimėtojams – kiekvienam komandos nariui mokiniui – bus įteikti riedžiai; antrosios vietos laimėtojams – paspirtukai; trečiosios vietos laimėtojams – išmanieji laikrodžiai; ketvirtosios vietos laimėtojams – ausinės; penktosios vietos laimėtojams – bevielės kolonėlės. Mokytojai bus apdovanoti atminimo dovanėlėmis.

Visais su viktorina susijusiais klausimais galima kreiptis į organizatoriaus atstovus elektroniniu paštu viktorina@vmi.lt arba telefonu (8 5) 2687 831.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių