Aiškėja elektros ir dujų skirstymo bendrovių pertvarkos kontūrai

  • Teksto dydis:

Valstybės valdoma energetikos įmonių grupė „Lietuvos energija" planuoja sujungti elektros ir dujų skirstomuosius tinklus valdančias bendroves - LESTO ir „Lietuvos dujos". Šių įmonių sinergija leistų padidinti grupės efektyvumą, mažinti veiklos sąnaudas ir kurti kuo daugiau papildomų naudų elektros ir gamtinių dujų vartotojams.

LESTO ir „Lietuvos dujų" sujungimas į bendrą skirstymo tinklų įmonę - viena svarbiausių krypčių  „Lietuvos energijos" įmonių vertės išgryninimo programos koncepcijoje, kurią patvirtino „Lietuvos energijos" valdyba.

Numatoma, jog detalus projekto planas bus patvirtintas balandžio mėnesį. Jį įgyvendinti planuojama iki gruodžio pabaigos. Šiuo metu „Lietuvos energijos" profesionalų komanda atlieka išsamią galimos pertvarkos analizę. Apie priimtus sprendimus ir atliekamus žingsnius dėl grupės struktūros pokyčių visuomenė bus nuolat informuojama.

„Lietuvos energijos" generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas dr. Dalius Misiūnas teigia, jog bendrovių sujungimas - racionalus ir nuoseklus žingsnis, siekiant pagrindinio strateginio tikslo -didinti grupės veiklos efektyvumą ir kurti papildomą vertę daugiau nei 2 mln. vartotojų.

„Klientų aptarnavimo srityje pirmieji žingsniai jau žengti - bendras elektros ir dujų klientų aptarnavimo centras Vilniuje leido optimizuoti aptarnavimo procesą ir davė apčiuopiamos naudos klientams. Mūsų ketinimai suvienyti elektros ir dujų operatorius dar labiau pagerintų klientų aptarnavimą, didintų veiklos efektyvumą ir mažintų sąnaudas. Sėkmingų energetikos konsolidavimo pavyzdžių matome ir Europoje", - teigia D. Misiūnas.

D. Misiūno teigimu, siekiama kad klientai paslaugas gautų vieno langelio principu: vienoje aptarnavimo vietoje, bendrame kontaktų centre, bendrai jungtųsi prie grupės įmonių savitarnos, gautų vieną bendrą sąskaitą.

Vertės grandinės išgryninimo programą kuria ir ją įgyvendins „Lietuvos energijos" įmonių profesionalų komanda. Jai vadovauja „Lietuvos energijos" valdybos narė Dalia Andrulionienė, kuri pastaruoju metu vadovavo LESTO Organizacijos vystymo ir komunikacijos tarnybai ir dirbo bendrovės valdyboje. Be to, D. Andrulionienė yra vadovavusi bendrovių „Rytų skirstomieji tinklai" ir VST sujungimo projektui.

„Energetikos įmonėms, turinčioms išskirtinę ir strateginę padėtį rinkoje, efektyvumas ir skaidrumas yra itin svarbus. Mūsų klientai tikisi mažos paslaugų kainos, patogaus ir pažangaus klientų aptarnavimo. Todėl turime atidžiai pasižiūrėti į įmonių vykdomas persidengiančias veiklas. Turime ieškoti galimybių bendradarbiaujant sustiprinti mūsų ekspertinę kompetenciją ir ilgainiui sutaupyti," - sako D. Andrulionienė.

Geri 2014 metų „Lietuvos energijos" veiklos rezultatai, pernai vykę struktūriniai pokyčiai ir besikeičianti rinkos situacija, sudarė sąlygas ieškoti sinergijų grupės įmonėse. Vertės grandinės išgryninimo programa apima 4 pagrindines veiklos sritis: gamybą, tiekimą ir prekybą, tinklą, klientų aptarnavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ddd

ddd portretas
Vadovaujamasi šūkiu- Kiekvienam darbuotojui po departamentą su direktoriumi

Juokas

Juokas portretas
Grįšime prie Tarybinių laikų valdymo...Kuo daugiau koncentruosime valdymą....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių