„Aeroc“ laimi prieš „ Lietuvos dujas“

Dėl netesybų už nesuvartotą dujų kiekį besibylinėjanti bendrovė „Aeroc“, užsiimanti akytojo betono pardavimais, bene pirmąkart panašių bylų istorijoje pavyko teisme pasiekti pergalę prieš Vokietijos ir Rusijos koncernų valdomą bendrovę „Lietuvos dujos“.

Verslininkai laukia, kad panašiose bylose susiformuotų teismų praktika, mat kol kas Temidės sprendimai prieštaringi, penktadienį informuoja „Verslo žinios“.

Bendrovės, kuriai dujininkų netesybos galėjo reikšti tiesiausią kelią į bankrotą, patirtis taip pat pamokanti ir turėtų skatinti verslininkus atidžiau skaityti sutartis. Tiesa, dujininkai neatsisakė ketinimų prisiteisti netesybas ir jau pateikė kasacinį skundą Aukščiausiajam Teismui.

Pagal sutartį su „Lietuvos dujomis“, jei „Aeroc“ per metus suvartos mažiau nei 90 proc. susitarto dujų kiekio, įmonė įsipareigojo dujininkams mokėti netesybas už nesuvartotą kiekį.

„Lietuvos dujos“ nutiesė 1,4 km dujų trasą, skirtą trims įmonėms, tarp jų ir „Aeroc“, tačiau „Aeroc“ dujų taip ir nepradėjo vartoti, mat, užgriuvus krizei, negavo finansavimo gamyklai statyti.„Aeroc“ už keletą metu tektų sumokėti iš viso apie 720 tūkst. litų netesybų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių