Advokatė: teismai dėl alimentų – dažnai tiesiog „sąskaitų suvedinėjimas“

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį prasideda teismo priteistų sumų vaikams išlaikyti indeksavimas, t.y. apskaičiuojama nauja vadinamųjų alimentų dydis. Jį turi apskaičiuoti pats mokėtojas, tačiau pasitaiko ir nesutarimų, kurie kartais persikelia ir į teismus.

„Statistikos departamentas suskaičiavo pernai metų infliacijos dydį – kainos didėjo 3,9 proc. Tad iš šios sumos reikėtų padauginti periodiškai mokamas sumas“, – apie jau dešimt metų jau galiojantį indeksavimą pasakoja advokatė Eglė Mauricė.

Anot jos, kartais ginčai dėl indeksavimo persikelia ir į teismus, tačiau tokie nesutarimai dažnai yra tiesiog „sąskaitų suvedinėjimas“.

Ji pataria nelaukti teismo sprendimo ir galbūt net antstolių bei išspręsti kylančius ginčus draugiškai.

Daugiau – įraše.


Šiame straipsnyje: teismaialimentaiEglė Mauricė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Reda

Reda portretas
Kiek buvo kalbėta,kad tuos,kurie nemoka elementus vaikams,bus sulaikomi kertant sienas ir neleidžiama jiems niekur išvykti. Nesąmonė- nemoka ir važinėja šaipydamasis iš visų ir niekas jam nieko negali padaryti. Nors ne tik vaikui bet ir Valstybei, skolų turi aibes.

Durniukui ligotam

Durniukui ligotam portretas
Klausyk individe, nepasirašinėk tu tuo "anonimu" nu šlykštu kažkaip, labai jau išduoda kad dauno sindromas valdo. Pasirašyk kokiu nevispročiu, ar atsilupėliu, kažkaip progresyviau skamba.

Tėvas su dviem dukrytėm

Tėvas su dviem dukrytėm portretas
Mano buvusi žmona nieko nemoka,gyvena pinigais apšalus ir kaip su tokia gražiuoju susitarti? Jai vienodai,kaip jos vaikai gyvena.Niekur nedirba ir valstybė nieko negali padaryti.Sovietiniais laikais alimentininkus sodindavo į kalėjimą,o dabar visiems viskas dzin.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių