Administracinė našta verslui pernai sumažinta daugiau nei 100 mln. eurų

Ekonomikos ir inovacijų ministerija Vyriausybės pasitarime trečiadienį pristatė administracinės naštos mažinimo tikslų įgyvendinimo 2018 m. rezultatus. Vyriausybės pažymoje teigiama, kad pernai administracinė našta ūkio subjektams sumažinta 103,9 mln. eurų.

Pasak Ekonomikos ir inovacijų ministerijos (EIM), administracinės naštos balansinis rodiklis skaičiuojamas nuo 2014 m., tačiau 2018-ieji - pirmieji metai, kai fiksuojamas reikšmingas ir didelio poveikio administracinės naštos sumažėjimas.

„Praėję metai buvo išskirtiniai. (...) Iš kur tie sumažėjimai? Padėkos Finansų ministerijai, kad pakeitus kasos aparatų naudojimo tvarką ir atsisakius popierinių žurnalų, skaičiuojame, kad ūkio subjektai galės sutaupyti 2 tūkst. eurų per metus. Iki gegužės 1 d. kartu su Vidaus reikalų ministerija turime pateikti pasiūlymus dėl administracinės naštos mažinimo plano tobulinimo“, - pasitarime teigė viceministras Marius Skuodis.

Ministerijos duomenimis, Finansų ministerijos atliktas kasos aparatų diegimo ir naudojimo tvarkos aprašo pakeitimas (atsisakyta prievolės kiekvienam kasos aparatui pildyti popierinį kasos operacijų žurnalą) ūkio subjektams administracinę naštą sumažino 70,1 mln. eurų.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Geros higienos praktikos taisyklių viešojo maitinimo įmonėms pakeitimas (atsisakyta reikalavimo maisto tvarkymo įmonėms 4 kartus kiekvieną dieną pildyti savikontrolės žurnalus, numatant, kad savikontrolės įrašai žurnaluose turi būti registruojami tik neatitikimų atvejais) leido administracinę naštą sumažinti 31,8 mln. eurų.

Visos likusios institucijos, pasak EIM, kartu sudėjus, naštą sumažino 2 mln. eurų.

Ministerija taip pat pažymi, kad reguliariai ūkio subjektų patiriamos administracinės naštos sumažinimas 70,1 mln. eurų atitinkamai iš ūkio subjektų pareikalaus vienkartinių prisitaikymo sąnaudų (įsigyti naujus kasos aparatus), kuriems bendros išlaidos gali siekti apie 68 mln. (skaičiuojant, kad bendras kasos aparatų skaičius šalyje - per 95 tūkst.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

ri

ri portretas
jo, taupykite popierių :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių