A. Butkevičius ir D. Grybauskaitė aptarė kitų metų biudžetą

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius su prezidente Dalia Grybauskaite antradienį aptarė ruošiamą 2014 metų biudžeto projektą. Jie taip pat diskutavo dėl Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai. 

„Kalbėjomės apie artėjančią Seimo rudens sesiją, kalbėjomės apie biudžeto įstatymo projektą, taip pat ir apie kitus teisės aktus, kurie registruoti Seime ir kurie turi būti kuo greičiau priimami Seime. Aišku, aptarėme ir pirmininkavimo klausimus, nes yra daug įvairiausių renginių, tarptautinių renginių, svečių iš kitų šalių ir kitus politinius ir ekonominius, socialinius klausimus“, - interviu LRT radijui antradienį sakė A.Butkevičius.

Praėjusią savaitę premjeras BNS sakė, kad kitų metų biudžeto išlaidos didės, atsižvelgiant į Fiskalinės drausmės įstatymą, - iki vieno milijardo litų, o fiskalinis deficitas, pasak jo, turėtų siekti 1,8 proc. bendrojo vidaus produkto.

Kitų metų valstybės biudžetas yra labai svarbus, šaliai siekiant 2015 metais įsivesti eurą - kad Lietuva galėtų įstoti į eurozoną, ji turi atitikti vadinamuosius Mastrichto kriterijus dėl viešųjų finansų deficito, infliacijos ir skolos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių