A.Butkevičius: brangiausios ekspertų paslaugos - bylinėjimuisi su „Gazprom“

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad didžioji dalis ministerijų ekspertų paslaugoms skiriamų lėšų išleidžiama bylinėjantis su Rusijos dujų koncernu "Gazprom".

A.Butkevičius taip pat pabrėžia, kad brangiausiai šiuo metu atsieinančią sutartį sudarė buvusi Vyriausybė.

"Paslaugos yra brangiausios tos šiuo metu, kur buvo ankstesnės Vyriausybės sudaryta sutartis, kad su Rusijos "Gazprom" būtų nagrinėjamos bylos arbitražuose. Kaip žinote, šitos bylos šiuo metu yra arbitražuose, dar vyksta tam tikri procesai ir už tuos procesus reikia mokėti gana didžiules sumas pinigų", - antradienį Vyriausybėje žurnalistams sakė premjeras.

Dienraštis "Lietuvos žinios" antradienį pranešė, kad kelios ministerijos pirmąjį šių metų pusmetį konsultacijoms, užsakytiems tyrimams, teisinėms paslaugoms apmokėti išleido apie 5,27 mln. litų. Daugiausia lėšų - apie 4,592 mln. litų - nurodė išleidusi Energetikos ministerija.

"Reikėtų paklausti pono A.Kubiliaus, kodėl jisai sudarė sutartis ilgalaikes, kurių neįmanoma nutraukti, ir jo tos sudarytos sutartys kainavo keturis su puse milijono litų", - aiškino A.Butkevičius.

Pasak premjero, sutartys su ekspertais šiuo metu yra peržiūrimos - kokios būtų pasekmės, jei jos būtų nutrauktos.

"Kai kurios (sutartys - BNS), kiek aš turiu informacijos iš energetikos ministro, turėtų jų galiojimas pasibaigti artimiausiu metu", - sakė A.Butkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių