AAD direktorė: per visą laikotarpį, kai esu šiose pareigose, priimtas 61 naujas darbuotojas

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) direktorė Olga Vėbrienė sako, kad nuo praėjusių metų balandžio pabaigos, kai ji pradėjo eiti šias pareigas, į departamentą buvo priimtas 61 naujas darbuotojas.

„Per visą laikotarpį, kai esu šiose pareigose, mes priėmėme 61 naują žmogų. Gal tai skamba kaip nedaug ir nėra kažkas įspūdingo, bet kas susidūrė su Valstybės tarnybos departamento organizuojamais konkursais ir jų trukme, žino, kaip sudėtinga, nes eilės didelės. Mes nesame kažkuo ypatingi ir laukiame eilėje kaip ir vos Lietuvos institucijos savo konkursų“, – ketvirtadienį Seimo „valstiečių“ frakcijos posėdyje sakė O. Vėbrienė.

„Šiuo metu esame paskelbę 40 konkursų iš 70 laisvų vietų. Tą darome“, – pridūrė O. Vėbrienė.

Jos teigimu, siekiant užpildyti etatus sumažinti reikalavimai, kad inspektoriais galėtų dirbti jauni, ką tik studijas baigę žmonės.

„Sumažinome, pagerinome pareigybinius reikalavimus, kad galėtų į inspektorius ateiti jauni, ką tik studijas baigę žmonės, nes iki šiol buvo prašoma ir patirties, ir taip toliau. Tai yra gerai, bet mes užkertame kelią jauniems, ką tik baigusiems studijas ateiti į inspektorius ir pradėti karjerą. Dabar panaikinome reikalavimą turėti stažą, tą įstatymas leidžia, Valstybės tarnybos departamentas leidžia. (...) Galvojame, kad taip užsiverbuosime į savo bendruomenę jaunų žmonių“, – sakė AAD vadovė.

Atsakydama į „valstiečių“ frakcijos nario Tomo Tomilino klausimą dėl viešojoje erdvėje aptariamų jos santykių su Aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesine sąjunga, ji sakė neskirstanti, ar darbuotojas priklauso profsąjungai, ar ne.

„Noriu pasakyti, kad rugsėjį darėme neeilinį įvertinimą, įvertinome 172 žmones, jiems pakelti koeficientai, tarp jų buvo gal du trečdaliai profsąjungos žmonų. Aš neskirstau, ar tai profesinės sąjungos žmogus, ar ne. Lygiai taip pat išmokėtos priemokos, vadinamosios vienkartinės kalėdinės išmokos už ypatingus darbus, buvo įvertinta apie 400 žmonių. Šiuo metu esame užpildę apie 430 (etatų – ELTA), tai beveik visi departamento darbuotojai gavo tas priemokas. Natūralu, kad tarp jų buvo ir profesinės sąjungos žmonių“, – sakė O. Vėbrienė.

Ji pripažino, kad tarp jos atleistų žmonių buvo profesinei sąjungai priklausiusių darbuotojų, tačiau jie, pasak O. Vėbrienės, atleisti už šiurkščius pažeidimus.

„Tarp mano atleistų žmonių buvo profesinės sąjungos narių, bet jie buvo atleisti už šiurkščius pažeidimus, piktnaudžiavimą valdžia, įgaliojimų viršijimą, šiurkščius pažeidimus naudojant valstybės turtą. Su tuo aš nesitaikstysiu, ir tai natūralu“, – teigė AAD vadovė.

„Pagrindinis pyktis, kodėl yra profesinių sąjungų šiuo metu toks suaktyvėjęs, (susijęs su – ELTA) paskutiniu atveju, kai pradėjau tyrimą dėl galimai neteisėto medžioklės ploto paskirstymo. Padaryta valstybei žala gali būti ir per 100 tūkst. eurų. Tą atskleis ikiteisminis tyrimas, nes mes kreipėmės į ikiteisminio tyrimo įstaigą, kad ji talkintų, bendradarbiautų ir būtų atskleistos faktinės aplinkybės. Galimai profesinės sąjungos žmogus, balsuodamas tame posėdyje už plotų paskirstymą, padarė nusižengimą“, – sakė O. Vėbrienė.

ELTA primena, kad aplinkos ministras Simonas Gentvilas prieš kurį laiką pranešė pasirašęs įsakymą keisti AAD struktūrą.

Jis teigė, kad AAD vadovybės komanda yra suformuota ne konkursų būdu, tuo metu paprastiems inspektoriams konkursai skelbiami, o jų darbo vietų neužpildyta daugiau nei 70.

AAD teigimu, visi departamente dirbantys valstybės tarnautojai ir darbuotojai priimti teisės aktų nustatyta tvarka



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių