40 proc. „Sodros“ įplaukų – iš biudžetininkų

„Sodros“ sudaryto didžiausių socialinio draudimo įmokų mokėtojų šimtukas kelia prieštaringų minčių, viena vertus, didėja įmokų suma, solidus daug žmonių įdarbinančių prekybininkų ir bankų sektoriaus indėlis, antra vertus, sąraše gausybė biudžetinių įstaigų, bylojančių, kad didelė dalis įmokų „ateina“ iš valstybinio sektoriaus.

Kiek daugiau nei pusė iš didžiųjų 100-tuko mokesčių mokėtojų registruoti Vilniuje, ketvirtadienį praneša „Verslo žinios“.

„Iš sąrašo matyti, kad apie 40 proc. įmonių yra biudžetinės, t. y. šių įmonių ar įstaigų įmokų pervedimai yra “lėšų iš vienos švarko (valstybės) kišenės į kitą kilnojimas„. Tai iš esmės atitinka ir oficialią statistiką, kurios duomenimis remiantis galima sakyti, kad apie 30 proc. socialinio draudimo įmokų “ateina„ iš valstybinio sektoriaus“, - sako „Danske“ banko vyresnioji analitike Baltijos šalims Violeta Klyvienė.

Didžiausių įmonių šimtukas sumokėjo apie 120 mln. litų daugiau nei 2010 metais, o šimtuke esančios mažiausios įmonės sumokėjo maždaug po 0,5 mln. litų daugiau nei 2010 metais. Tai rodo, kad daugėja dirbančių žmonių, atsigauna vartojimas.

„Sodros“ direktorius Mindaugas Sinkevičius pastebi, kad pagal įmokas svarias pozicijas užima neseniai pritraukti užsienio investuotojai - „Barclays“ ir „Western Union“. Jis siūlo dėmesį atkreipti ir į bankų suneštą mokesčių derlių.

Likusią šimtuko dalį sudaro stambios valstybinės energetikos ar transporto kompanijos, naftos per dirbėjai, mažmeninės prekybos įmonės, finansų sektoriaus, telekomunikacijų įmonės. Į 100-tuką patenka ir keletas stambių gamintojų, neretai tai užsienio kapitalo įmonės.


Šiame straipsnyje: Sodramokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu taip

Nu taip portretas
O biudžetas iš ko pasipildo?

Tai taip

Tai taip portretas
O į biudžetą tai suplaukia ne iš biudžetininkų, o iš verslo. Verslo uždirbtais pinigais mokamos ir biudžetininkų (o jų vadų super didelės) algos ir už juos mokesčiai Sodrai. Tai taip. Manau, kad tai tik patvirtina, kad privačiose įmonėse už minimumą dirbantys ( gal geriau tiktų pasakymas - išnaudojami ) žmonės - bitutės pildantys tą biudžetą. O " gudriai " išskaičiuotas draudžiamųjų pajamų dydis, senatvėje juos palieka su minimalia pensija, netgi turintiems 35 metų darbo stažą. Tai taip. Kaip matyti, čia irgi iš vienos kišenės į kitą.

Ramunas

Ramunas portretas
Smagiausia buna, kai verslas moka ir islaiko biudzetininkus, islaiko socialiai remtinus.. o veliau visi juos vagimis isvadina :D Nu, nu - ar toli tokia valtele gali plaukti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių