16-ą kartą bus renkamos geriausios šalies eksporto įmonės

  • Teksto dydis:

Rytoj, Lietuvos Respublikos Vyriausybėje, įvyks jau šešioliktieji Lietuvos eksporto ir Lietuvos metų verslininkės / vadovės apdovanojimai. Jų metu bus paskelbtos „Lietuvos eksporto prizu“ apdovanotos įmonės ir jų vadovai, per pastaruosius metus labiausiai prisidėjusios prie šalies ūkio augimo ir eksporto rodiklių gerinimo. Taip pat specialiu prizu bus apdovanota Lietuvos metų verslininkė / vadovė. Kasmetine tradicija tapusius apdovanojimus organizuoja Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija (LPPARA).

Pagrindiniu, „Lietuvos eksporto prizu“ įvertinamos įmonės, per praėjusius metus labiausiai padidinusios savo eksporto pajamas ir praplėtusios pozicijas užsienio rinkose. Pasak LPPARA prezidento Šarūno Kliokio, šie apdovanojimai padeda pastebėti ir įvertinti mažiau matomas, tačiau svariai prie šalies ūkio augimo prisidedančias bendroves.

„Nors Lietuvoje veikia tikrai daug sėkmingų ir savo gaminius bei paslaugas tiek vidaus, tiek užsienio rinkoms teikiančių įmonių, apie jas ne visuomet plačiai kalbame visuomenėje. Tenka pastebėti, kad daug dažniau pastebimos įmonės, kurios valstybei atnešė tam tikrų nuostolių, nei tos, kurios prisidėjo prie šalies ekonomikos augimo, valstybės iždo pildymo ar naujų darbo vietų atsiradimo. Žinoma, tokio dėmesio netrūksta užsienio kapitalo įmonėms ar investuotojams, tačiau kasmet „Lietuvos eksporto prizu“ įvertinamos Lietuvos bendrovės įrodo, kad taip pat esame stiprūs tarptautinėje arenoje ir gebame konkuruoti su kitomis valstybėmis. Todėl ir kiekvienais metais labiausiai nusipelniusioms bendrovėms teikiamas apdovanojimas yra ne tik garbingas šių įmonių įvertinimas, bet ir paskatinimas toliau gerinti rezultatus“, – teigia Š. Kliokys.

Anot LPPARA prezidento, labai sveikintinas yra ir vis didesnis moterų indėlis į Lietuvos verslo plėtrą. Siekdama skatinti aktyvesnį moterų dalyvavimą versle LPPARA nuo 2002 metų steigia „Lietuvos metų verslininkės / vadovės“ apdovanojimą.

„Renkant metų verslininkę / vadovę, vertinama aktyvi moterų veikla, išskirtiniai pasiekimai ir iniciatyvos versle. Moterų verslininkių skaičius Europoje, lyginant jį su vyrų verslininkų skaičiumi, vis dar yra mažas. Todėl šiuo apdovanojimu norime skatinti didesnį moterų įsitraukimą bei pasiektų rezultatų viešinimą“, – sako Š. Kliokys.

Pernai „Lietuvos metų verslininke / vadove“ išrinkta Jonavoje įsikūrusios bendrovės „Baldai Jums“ pagrindinė akcininkė ir finansų vadovė Nijolė Meškauskienė. Vadovės nuopelnų dėka, įmonė per praėjusius metus daugiau nei penktadaliu padidino bendrovės eksporto apimtis ir beveik tiek pat pagerino bendrųjų pajamų rodiklius.

Taip pat apdovanojimų ceremonijos metu už svarų indėlį stiprinant šalies ūkį sidabrinėmis „Darbo žvaigždėmis“ įvertinami nusipelnę šalies regionų verslininkai, kurie pastaraisiais metais labiausiai prisidėjo prie verslo sąlygų gerinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių