12 mln. litų iš Nacionalinės kredito unijos nukeliavo V. Uspaskicho sūnui

  • Teksto dydis:

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas glaudžiai susijęs su teisėsaugos tiriama Nacionaline kredito unija. Su kredito unija jį sieja verslas, sūnus ir 12 mln. litų.

Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas glaudžiai susijęs su teisėsaugos tiriama Nacionaline kredito unija. Su kredito unija jį sieja verslas, sūnus ir bent 12 mln. litų.

Naujienų portalo delfi.lt ir tarptautinio tiriamosios žurnalistikos centro „Organized Crime and Corruption Reporting Project“ (OCCRP) atliktas žurnalistinis tyrimas atskleidė, kad už Kipre registruotos kompanijos „Gravel Investments Ltd“, kuri neseniai buvo V.Uspaskicho verslo imperijos flagmano, koncerno „Vikonda“ akcininkė, stovi V.Uspaskicho sūnus, Baltarusijoje gyvenamąją vietą deklaravęs Eduardas Uspaskichas.

Būtent Kipre, E.Uspaskicho per tarpinę kompaniją kontroliuojamoje įmonėje, atsidūrė apie 12 mln. litų, išplaukusių iš Nacionaline kredito unijos prieš triukšmingą šios kredito unijos veiklos sustabdymą.

Delfi.lt šaltinių teigimu, Nacionalinė kredito unija buvo pasitelkta „Vikondos“ akcijų perleidimo sandoriams finansuoti: bendrovės „Vėjo galia“ ir „Vikoil“ iš Nacionaline kredito unijos ėmė paskolas ir šiomis skolintomis lėšomis sumokėjo Kipre registruotai „Gravel Investments Ltd“ už „Vikondos“ akcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

premjeras

premjeras portretas
del 12 mln. toks triuksmas, o simtai milijonu istaskyti kitu partiju bunant valdzioj tai visiskai nedaug.plius dar valstybes skolos , kurias mokes musu proanukiai...per daug tiesos sake viktoras apie lietuvos politikus, todel ji nutildys bet kokia kaina...ar jis nuvare lietuva iki tokio skurdo?laikykis vikce!be to, tais jis pasiule pakelt ATLYGINIMA varganu 1000LT.

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Įdomu ar Viktorą šitaip tūsintų, jei jis neturėtų šitiek milijonų?

o dabar

o dabar portretas
o dabar kitaip?Jei premjera turi 15 patareju, tai ka galima dar apie Lietuva pasakyt?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių