Vaiką neblaivus partrenkęs Kauno teisėjas atsidūrė ligoninėje

Teisėjų taryba penktadienį negalėjo svarstyti neblaivaus vairavusio Kauno apygardos teismo teisėjo Romualdo Lincevičiaus atleidimo iš pareigų klausimo, nes teisėjas dėl staiga pablogėjusios sveikatos negalėjo dalyvauti tarybos posėdyje.

Taryba šį klausimą planavo svarstyti gavusi prezidentės Dalios Grybauskaitės kreipimąsi patarti dėl R.Lincevičiaus atleidimo iš pareigų pažeminus teisėjo vardą, pranešė Nacionalinė teismų administracija.

„Teisėjų tarybos pozicija tokiose situacijose paprastai vieninga – mūsų bendruomenėje netoleruotini nusižengimai, kurie diskredituoja teisėjo vardą. Tačiau dėl šio konkretaus atvejo jos išreikšti oficialiai dar negalime. Vadovaujantis Teisėjų tarybos darbo reglamentu, posėdžiuose, kuriuose svarstomi teisėjų skyrimo ar atleidimo iš pareigų klausimai, privalo dalyvauti asmuo, kurio karjeros klausimas sprendžiamas. Svarstymas be asmens dalyvavimo įmanomas tik gavus jo prašymą klausimą svarstyti jam nedalyvaujant“, - teigia Teisėjų tarybos pirmininkas Gintaras Kryževičius.

Pasak pirmininko, tokio teisėjo prašymo Teisėjų taryba negavo.

Teisėjui R.Lincevičiui šalies vadovės dekretas dėl patarimo atleisti jį iš pareigų įteiktas penktadienį ryte. Po to staiga pablogėjus teisėjo sveikatai, buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba, ir medikai jį išvežė į gydymo įstaigą.

Valstybinės teismo medicinos tarnybos medžiaga rodo, kad lapkričio 29 dieną teisėjas neblaivus vairavo automobilį ir reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė mažametį vaiką, nežymiai sutrikdydamas jo sveikatą.

Kaip teigia Kauno policija, eismo įvykio dieną policijos pareigūnams dėl R.Lincevičiaus blaivumo nekilo jokio įtarimo, tačiau Valstybinė teismo medicinos tarnyba, atlikusi kraujo tyrimą, nustatė lengvą (0.41 prom.) girtumo laipsnį.

Teisėjo atleidimo iš pareigų klausimas bus svarstomas kitame Teisėjų tarybos posėdyje sausio mėnesį.

Prezidentė teisėjus skiria ir atleidžia su Teisėjų tarybos patarimu.


Šiame straipsnyje: teisėjasteisėjaiavarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
kad vaikas pertrenke teiseja ir todel teisejas atsidure ligonineja , GELBEKITE TEISEJUS NUO VAIKU

jaras

jaras portretas
kai tik sikna uzsidega tuoj i ligonine.tokie teisejai teisia zmones.todel pilni kalejmai prikisti.gerai kad aukstos jegos nors patvarko.

kada koks sukilimas bus lietuv

kada koks sukilimas bus lietuv portretas
kodel ne kalejimo ligonineje tas urodas?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių