V. Romanovas: atėjo laikas visiems padėti Kauno „Žalgiriui“

Penktadienį portale 1kaunodiena.lt svečiavosi Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo savininkas Vladimiras Romanovas, sutikęs atsakyti į skaitytojų klausimus.

– Ar šį sezoną keliate tikslą „Žalgiriui" užimti pirmą vietą Eurolygoje?

– Pagal Jurgį – ir kepurė. Užsidėti Eurolygos karūną svajoja kiekvienas klubas. Kaip bus, pamatysim.

– Kokia jūsų nuomonė apie Joaną Plazą? Ar pritariate, kad jis yra vienintelis „Žalgirio“ treneris po Jono Kazlausko, sugebėjęs suvaldyti krepšininkus?

– Tikras ispanas, su kuriuo pasisekė rast bendrą kalbą. Noriu pridurti, kad su Vitoldo Masalskio darbu sporto direktoriaus pareigose klube atsirado bendraminčių kolektyvas. Kartu sukomplektavome neblogą komandą šiam sezonui.

Su J. Kazlausku nedirbau, todėl neturiu apie jį savo nuomonės ir negaliu jo lyginti su J. Plaza.

– Kas lėmė žalgiriečių pasiekimus – geras treneris, gera sudėtis ar paprasčiausia sėkmė?

– Padėjo viskas kartu sudėjus. Galų gale sugebėjom atsikratyt nereikalingų žmonių, kurie rezgė intrigas komandos viduje.

– Koks dabar „Žalgirio“ biudžetas? Galima palyginti su „Barca", „Olympiacos“ ar kitais?

– Kiekvienais metais mūsų klubo biudžetas – daugiau kaip 10 milijonų eurų. Tai keturis kartus mažiau negu CSKA klubo ir maždaug du kartus mažesnis nei kitų pajėgiausių Europos komandų.

– Norėjau paklausti, kodėl, žinant, kad Kauno miesto savivaldybė jau daug metų nevykdo įsipareigojimų, vis tiek jais pasitikima? Gal vertėtų palaukt, kol pinigai jus pasieks, o tada įtraukti paramą į klubo biudžetą ?

– Kasmet jie meluoja, o žmonės už juos balsuoja. O jeigu lauktume, reikėtų sustabdyti „Žalgirio" veiklą, ir laukti dar reikėtų ilgai. Jeigu jie neatsiskaitys už praėjusių metų skolą ir nepapildysime klubo sąskaitos iš paramos „Žalgiriui“ akcijos, ko gero, taip ir reikės daryti.

– Kaip suprast jūsų paskelbtą akciją dėl pinigų rinkimo „Žalgiriui“? Jei gailite pinigų komandos išlaikymui, tai reikia taip ir pasakyt!

– Jau keturis sezonus skiriu pinigus „Žalgiriui“. Atėjo laikas visiems prisidėt prie Lietuvos kultūros vertybės.

– Ar Kauno rajono savivaldybę bandėte kalbinti, kad paremtų „Žalgirį"? Ar nėra galimybės vėl į rėmėjus grąžinti „Dujotekanos“?

– Man atrodo, visus kalbinome paremti, bet juk nebūtina prašyti. Jei Lietuvos pilietis išgyvena dėl šalies kultūros, kurios neatsiejama dalis yra ir „Žalgiris", galima prisidėti be įkalbinėjimų.

Reikia suprasti, kad pasaulyje ir Lietuvoje yra ekonominė krizė, verslui nelengva, bet galvoju, kad buvę rėmėjai privalo sugrįžti. Todėl ir skelbiama paramos akcija, kad žmonės nemiegotų ir nemanytų, kad vienas arklys ištrauks visą Lietuvos sporto vežimą.

– Kaip čia gaunasi, kad mes, „Žalgirio" sirgaliai, užpildome „Žalgirio“ areną ir taip remiame klubą, dabar išeina, kad jei neduosi, aš parduosiu...

– Šį sezoną suplanuotas klubo biudžetas – 36,6 mln. litų. Iš jų pajamos už bilietų pardavimą sudaro tik 5 mln. litų. Tokios sumos nepakanka net esamam biudžetui. Norint konkuruoti su didžiaisiais klubais, reikia pusantro karto didesnio biudžeto. Mano pajėgumai – 10-15 mln. litų. Jeigu mes nesurinksime iš fanų papildomai mažiausiai 10 mln. litų, mes nesugebėsime konkuruoti su Eurolygos pajėgiausiais klubais ir būsime priversti verstis tik jaunimu.

– Kokios garantijos, kad „Žalgiris" sezoną baigs tokios pat sudėties, kaip ir pradėjo?

– Nėra jokios garantijos. Jeigu neprisidės kiti rėmėjai, visi žaidėjai bus parduoti.

– Kodėl susipykote su Mantu Kalniečiu? Gal nereikėjo parduoti?

– Nesusipykau. Tačiau kai praėjusį sezoną į mūsų komandą atvyko žaisti vienas geriausių NBA įžaidėjų Lawsonas, Kalnietis psichologiškai negalėjo su tuo susitaikyti. Daug šnekėjau su Mantu, kad reikia priprast kartais būt ir antru, bet nuo niekas nepasikeitė. Už Kalnietį Krasnodaro klubas sumokėjo gerus pinigus, todėl mums atsirado galimybė įsigyt Jaaberą, puikų įžaidėją.

– Kuris „Žalgirio“ krepšininkas yra jūsų mėgstamiausias žaidėjas? Ir kaip jums komandos naujokai Jaaberas, Dardenas, Lafayette'as?

– Visi mūsų žaidėjai yra puikūs ir mėgstami. Lietuviai ir legionieriai – vienas už kitą geresni, puikiai sutaria, todėl atmosfera komandoje yra nuostabi. Atlyginimai vėluoja, bet jie žaidžia super.

– Kada, Jūsų žiniomis, prie ekipos prisijungs sveikstantys Robertas Javtokas ir Tadas Klimavičius?

– Kai grįš R. Javtokas ir T. Klimavičius, lengviau nebus. Jiems reikės skirti laiko, kad jie darniai įsilietų į komandos žaidimą. Manau, jie pasieks savo formą tik sezono pabaigoje.

– Kada išbėgsite į aikštę „Žalgirio" starto penkete?

– Kol kas J. Plaza man neleidžia treniruotis su pagrindine komandos sudėtimi, o veteranai visai nesitreniruoja, susirenka tik tada, kai reikia žaisti varžybose. Todėl šansų turiu labai nedaug.

– Kada gi pagaliau išvysime neoninį užrašą ant „Žalgirio" arenos?

– Tada, kai turėsime pinigų, arba kai savivaldybei bus gėda.

Kita vertus, daug žmonių važinėja su „Mercedes" be ženklo, tačiau tai nereiškia, kad tai nėra mersedesas.

– Ko palinkėtumėte ir ką galėtumėte pažadėti „Žalgirio" sirgaliams didžiųjų metų švenčių proga?

– Linkiu patirti malonumą stebint „Žalgirio" žaidimą, neprarasti nei vieno žaidėjo, kurį komanda turi, nepamiršti, kad šiandien ateina nauji laikai, nauja epocha. Tam reikia pasiruošti psichologiškai, pamiršti pyktį, pavydą, baimę, dvasiškai apsivalyti. Sukurkite svajonę, kuri atneštų laimės visiems Lietuvos žmonėms ir „Žalgiriui“.

Visą pokalbį su portalo svečiu galite skaityti portalo forume.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dalius

dalius portretas
Laba diena, Vladimirai Nikolajevičiau.

ar nemanote

ar nemanote portretas
na svarbiausiai nugaleti vilniaus komandas,ar nemanote tai galima padaryti ir sumazesniais pinigais.juk jei ir laimesi eurolyga o rytui pralosi velniop toki sezona.svarbiausiai vilniu nugaleti.ar nemanote kad vilniu atiduoti lenkam ir taip bus ispresta problema,ir mes busim pirmi

senelis

senelis  portretas
Ar ne povandeninio laivo siluetas salos priekyje ryskeja
VISI KOMENTARAI 100

Galerijos

Daugiau straipsnių