Uostamiesčio poliklinikai - Seimo nario E.Jurkevičiaus kritika

Seimo narys Evaldas Jurkevičius kreipėsi į Respublikinės Klaipėdos ligoninės vyr. gydytoją R. Sakalauską dėl galimų pažeidimų konsultacinėje poliklinikoje, įsikūrusioje Taikos pr. 103. Poliklinikos vadovo jis prašo nurodyti, kokių priemonių imsis pacientų aptarnavimui pagerinti.

2012 m. kovo 30 d. dienraščio Klaipėdos diena straipsnyje ,,Klaipėdos poliklinikoje pacientai – it pastumdėliai“ buvo pateikta informacija, kad Respublikinės Klaipėdos ligoninės konsultacinėje poliklinikoje sudėtinga prisiskambinti norintiems užsiregistruoti telefonu, o registratūros darbuotojos netinkamai atlieka savo pareigas.

Politiką nustebino tai, kad tiek poliklinikos vedėja, tiek joje dirbantys medikai neslėpė žinantys šią problemą. Tačiau nors abiems registratūros darbuotojoms jau buvo skirtos nuobaudos, situacija poliklinikos registratūroje esą nesikeičia.

„Puikiai suprantu, kad gydymo įstaigose yra didžiuliai pacientų srautai ir darbo netrūksta nei gydytojams, nei aptarnaujančiam personalui. Tačiau tam ir yra įstaigų vadovai, kad, reaguodami į susidariusią situaciją, imtųsi priemonių problemoms spręsti. Jeigu kyla nusiskundimų, kad ir šiuo konkrečiu atveju dėl aptarnavimo kokybės, į tai turi būti nedelsiant reaguojama. Galbūt reikia daugiau registratorių, o galbūt būtina įvesti ir eilių reguliavimo sistemą, atsispausdinant bilietėlius“. -sakė E.Jurkevičius.

Politikas atkreipė Klaipėdos ligoninės vadovybės dėmesį, kad Konsultacinės poliklinikos registratūros darbuotojams, dirbantiems pagal darbo sutartį – taikomos LR Darbo kodekso nuostatos. Tokie darbuotojai privalo atlikti darbo sutartimi prisiimtas pareigas, paklusti darbo vietoje nustatytai darbo tvarkai, dirbti dorai ir sąžiningai, laikytis darbo drausmės, laiku ir tiksliai vykdyti teisėtus darbdavio ir administracijos nurodymus, darbo normas, laikytis technologinės drausmės, darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų. Netinkamas darbo pareigų vykdymas sudaro darbo drausmės pažeidimą ir gali užtraukti drausminę nuobaudą.

„Gyventojams turi būti teikiama prieinama ir kokybiška sveikatos priežiūra. Čia svarbu ir gydymo, ir aptarnavimo kokybė. Tad jeigu nesulauksiu konkrečių bei konstruktyvių atsakymų, neatmetu galimybės kreiptis ir į Sveikatos apsaugos ministrą.“ – sakė E.Jurkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mantas

mantas portretas
Gerai, kad nors vienam politikui rūpi paprasto zmogaus problemos. Pati ne karta susiduriau su registraturos darbuotoju ižuliu elgesiu poliklinikose. Tikiuosi, kad dabar vadovai atidziau ivertins situacija.

Netikiu

Netikiu portretas
Netikiu kad būtent šitoj poliklinikoj bent kas nors keistųsi, nebent pakeistų vadovę ir registratores.

indre

indre portretas
Registratūrose yra jau nuo amžių dirbančios darbuotojos.Matomai šis darbas joms jau ant tiek nusibodęs,kad jos su paciantais elgiasi,kaip su kokiais piemenimis.Todėl ten reikalingas personalo keitimas.Ateis nauji žmonės,gal ir aptarnavimas pagerės.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių