Tūkstantį eglišakių kauniečiai išgraibstė akimirksniu

Kasmet per Kalėdas kone kiekvieno namus papuošia bent eglės šakelė. Penktadienį popiet Kauno rotušės aikštėje kauniečiams nemokamai išdalyta apie 1 tūkst. eglišakių. Jie išgraibyti akimirksniu, neprireikė nė valandos.

„Per šventes man užtenka ir eglės šakos, jos kvapas pasklinda po visus namus. Tausojame gamtą, todėl patys į mišką nevažiuojame ir nekertame eglių“, – pasakojo kaunietė Regina Mieliauskienė, viena iš gausaus būrio miestiečių, atėjusių parsinešti Kalėdų simbolį į savo namus.

Šįkart urėdai kauniečiams siūlė sidabrinių eglių šakas. „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ – taip pavadinta eglišakių dalijimo akcija rengiama jau ketvirtus metus iš eilės, siekiant apriboti nelegalų žaliaskarių kirtimą miške.

„Žmonės net nesusimąsto, kad toks kirtimas gali padaryti miškui žalą“, – sakė Dubravos miškų urėdas Kęstutis Šakūnas, kartu su kolegomis Rotušės aikštėje dalinęs šakas.

Pensininkė Aldona Černeckienė, kažkada dirbusi vaikų internato direktore, pirmą kartą nusprendė nemokamai gauti eglės šaką.

„Kasmet namus papuošdavau nuosavame sode augančios eglės šaka. Tačiau šiemet dėl gausaus sniego ten sunku nuvažiuoti, sveikatos trūksta“, – apgailestavo A. Černeckienė.

Garbaus amžiaus Juozas Banionis į Rotušės aikštę atėjo, nes nepajėgia iš mažos pensijos eglę nusipirkti.

„Pensininkams sunku, todėl gerai, kad duoda nemokamai. Be to, galime prisidėti prie miško išsaugojimo“, – sakė vyras.

Kalėdinę akciją Generalinė miškų urėdija organizuoja kartu su 42 šalies urėdijomis visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kokia geda storiems uredams

Kokia geda storiems uredams portretas
Taigi atveze siuksliu vezimaiti... Į pacia nuosaliausia miesto vieta...

Viskas paprasta

Viskas paprasta  portretas
Viskas labai paprasta nukerta kelias grazias egles ja susmulkina sakom ir po to saukia kad saugokim eglutes puoskim saka ar dirbtines bet taip toli grazu nera. Tikrai tai nera sakos apgenetu eglynu....

ne lt.pradedanco verslininko p

ne lt.pradedanco verslininko p portretas
perki 10000 egliu parduodi po 30 lt ;ir duodi 15 lt dovanu kupona TIK tam galiojimo laikui aisku po kaledu ilga istorija trupAI verslininkas jai nores supras 70 procentu tuo cekiu nepasinaudos okas ir pasinaudos mano pardei daugiau isleis
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių