„Yvos“ narė – raudonos spalvos ir „Audi“ gerbėja

Grupės "Yva" narei Kristinai Ivanovai didelio įspūdžio nepadarė prabangus "Bentley". Ji neslepia jaučianti simpatiją automobiliams "Audi". Šiuo metu naujo automobilio besidairanti pramogų pasaulio atstovė mano, kad kitas jos pirkinys vėl bus "Audi" arba "Toyota RAV4".

Stabili ir manevringa

Dabartinį savo parduodamą automobilį "Audi A3" Kristina pavadino švelniai – senute. 1998 m. gamybos tamsiai mėlynos spalvos "Audi" jai kelia tik simpatijas.

"Esu ja labai patenkinta ir parduodu tik todėl, kad noriu nusipirkti naujesnį automobilį", – tikino K.Ivanova.

"Variklis – 1,6 l darbinio tūrio, mechaninė pavarų dėžė, 75 AG", – vardijo pagrindinius techninius niuansus Kristina. Įveikdama 100 km atstumą autostradoje "Audi" išgeria 8–9, mieste – apie 10 l benzino.

"Mašina nėra didelė, bet labai stabili, manevringa, – teigė Kristina. – Ją gyrė Deivydas Zvonkus ir neseniai Klaipėdoje važinėjusi mūsų grupės narė Ieva."

Prieš trejus metus pirkdama automobilį, ji įvertino savo galimybes ir pasirinko "Audi A3", kuri nukonkuravo naujesnį, jos dievinamos raudonos spalvos "Ford Focus". Tuomet Kristina nenusivylė: "Geriau tamsiai mėlyna ir senesnė "Audi" nei raudonas "Focus", kuris galėjo pridaryti kelyje fokusų."

Moterys – bailesnės

Nuo 18-os automobilį vairuojanti  23 metų K.Ivanova ir teorijos, ir praktikos egzaminą išlaikė iš pirmo karto.

"Nebijojau egzaminų. Man patinka vairuoti, greitis, – Kristina teigė, kad kelyje baimės nejaučia, tačiau pripažino, kad moterys vairuoja kitaip. – Jos lėtesnės reakcijos, kažkodėl perdėtai atsargios ir baikščios."

Vis dėlto dainininkė Kristina nėra įsitikinusi, kad moterys vairuoja blogiau: "Galbūt, žvelgiant į procentus, taip ir yra. Tačiau negirdėjau, kad kas nors būtų atlikę tokius tyrimus."

Taip, K.Ivanova dažnai mato prie vairo telefonu kalbančias, lūpas besidažančias ir perdėtai atsargiai vairuojančias moteris. O ji ar dažnai vairuodama plepa mobiliuoju telefonu ir dažosi lūpas?

"Turiu laisvųjų rankų įrangą, bet mieste stengiuosi nekalbėti telefonu, nes tai blaško. O lūpas pasidažau nežiūrėdama į veidrodėlį", – nusijuokė Kristina.

Mergina pastebi, kad kelyje daugiausia rūpesčių sukelia senyvi žmonės: "Dažniausiai jie sukelia avarines situacijas. Galbūt todėl, kad senstant lėtėja reakcija ir jie jau seniai laikė vairavimo egzaminą? Manau, kad, sulaukus tam tikro amžiaus, reikėtų dar kartą perlaikyti egzaminus, kad vairavimo įgūdžius įvertintų profesionalai."

Pernelyg maža

Paklausta apie "Audi A3" minusus, Kristina pripažino, kad jai ši dviejų durų mašina dabar pernelyg maža: "Dažnai važiuojame į koncertus, reikia kelis kartus persirengti, todėl mums, keturioms merginoms, joje per mažai vietos. Ir nėra CD grotuvo!"

Pardavusi "Audi A3", Kristina vėl pirks "Audi A3", "Audi A4" arba, įvertinusi finansines galimybes ir tai, kad dažnai koncertuoja, – "Toyota RAV4". Bet, net jei turėtų užtektinai pinigų, mergina nepirktų savo išbandyto "Bentley", kuriuo kartą teko tiesiog skristi.

"Jau apžiūrėjau 2004 m. "Toyota RAV4". Man svarbu, kad mašina kelyje būtų stabili.

Privalumas, ypač prisiminus paskutinę žiemą, keturi varomi ratai, komfortabilumas, antipraslydimo kontrolė, kurią juokais vadiname antigriovine, – aiškino YVA narė. – Norėčiau mechaninės pavarų dėžės, ekonomiško, dyzelinu varomo automobilio. Taip pat – odinio salono, nes labai daug laiko praleidžiame kelyje. Mašinoje ne tik persirengiame, bet ir geriame kavą, arbatą, todėl gėrimas netyčia gali išsilieti."

Susidūrimas su šernu

Kristina automobilio nedievina taip, kaip daugelis vyrų, kuriems jis – tarsi antroji žmona, tačiau jos mašina – visada tvarkinga.

"Man svarbu ne tik švara salone, bet ir techniškai tvarkingas automobilis, – tikino Kristina. – Kas pusmetį apsilankau automobilių servise. Visada noriu sužinoti viską apie oro ir kuro filtrus, stabdžių trinkeles ir tepalus. Iš garso jaučiu elementarius gedimus, moku pakeisti padangą, nors kartą, kai viena važiavau didele amerikiečių rinkai skirta "Mazda MPV", sprogus padangai, prireikė vyrų pagalbos."

Ar daug adrenalino teko patirti kelyje? Kartą vėlavo į koncertą ir važiavo 180 km/val. Kelių policininkai tąkart griežtai perspėjo, bet nenubaudė. Kristina neišsisukinėjo: "Ačiū jiems. Bet pripažįstu, kad mes elgėmės neatsakingai. Kodėl reikėtų rizikuoti ne tik savo, bet ir kitų gyvybe?"

Daugiausia adrenalino patyrė, kai į kelią išbėgo šernas ir susidūrė su K.Ivanovos sesers, Natalijos Zvonkės, vairuojamu automobiliu. Kristina sėdėjo priekyje, kur ir atsitrenkė žvėris. Po susidūrimo su šernu visos patyrė šoką, o ji negalėjo išlipti iš mašinos.

"Praėjusią žiemą dėl penkiolikos prie Klaipėdos susidūrusių automobilių važiavome aplinkkeliu, – dar vieną laimingai pasibaigusį nemalonų epizodą prisiminė "Yvos" narė. – Prieš mane važiavęs vilkikas stabdė, bet pradėjo slysti į šoną. Spėjau jį apvažiuoti. Laimė, kad saugaus atstumo laikėsi ir kiti automobiliai."

Vorai – sėkmės simbolis

Kristina – prietaringa, o didžiausias jos prietaras – vorai.

"Artimieji ir draugai žino: kur aš – ten ir vorai, – juokiasi Kristina. – Ir jie dažnai apsilanko mano automobilyje. Prieš laikant vairuotojo egzaminus, taip pat prieš akis išvydau vorą. Jei pamatau vorą, žinau, kad ta diena bus labai gera, nes jie – sėkmės simbolis."


Šiame straipsnyje: YvaKristina Ivanova

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių