Vyrai vairuodami pervertina savo jėgas

Vyrai prie vairo žiemą per daug pasitiki savo jėgomis ir rizikuoja kur kas dažniau sukelti eismo įvykį nei moterys. Tai rodo atliktos apklausos duomenys, rašo britų „The Telegraph“.

Nemaža vyrų dalis prie vairo įsitikinę, kad jie gali puikiai suvaldyti automobilį net ir važiuojant slidžiu keliu. Tačiau žiemą jie vis tiek sukelia daugiau eismo įvykių nei moterys.

Atlikus 2000 respondentų apklausą, kurią užsakė internetinė draudimo bendrovė elephant.co.uk, net 73 proc. vyrų teigė, kad apledėjusiame kelyje automobiliui pradėjus slysti, jie jį suvaldytų. Tuo tarpu taip atsakiusių moterų buvo 60 proc.

Tačiau 47 proc. vyrų prisipažino, kad bent kartą buvo praradę automobilio kontrolę slidžiame kelyje. Tuo tarpu tarp moterų tokių buvo 41 proc.

O 15 procentų vyrų vairuotojų tokiu atveju buvo sukėlę eismo įvykį. Tarp moterų tokių buvo 11 proc.

Apklausos rezultatai leidžia teigti, kad vyrai pervertina savo gebėjimus prie automobilio vairo. Taip pat jie neįvertina pasikeitusių eismo sąlygų ir slidžiame kelyje važiuoja viršydami savo galimybių ribas.

Be to, 68 proc. vairuotojų nežino kaip atpažinti plikledį. Tai asfaltuotos kelio dangos atkarpa, kuri atrodo lyg šlapia, bet iš tiesų yra padengta itin pavojingu ir slidžiu ledu.

Taip pat 62 proc. vairuotojų niekada nesidomėjo kaip suvaldyti prasidėjusį slydimą. Tačiau net 85 proc. teigė, kad šie mokymai turėtų būti privalomi visiems, ketinantiems sėsti prie automobilio vairo.


Šiame straipsnyje: vairavimasžiemaplikledisvyrai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių