„Volkswagen“ Meksikoje stato variklių gamyklą

„Volkswagen Group“ centrinės Meksikos Guanajuato valstijos Silao mieste stato naują gamyklą. Tai viena iš ilgalaikės skverbimosi į šio regiono rinką strategijos dalių.

Apie tai Meksikos prezidentą Felipę Calderóną ir Guanajuato valstijos gubernatorių Juaną Manuelį Olivą Ramirezą informavo „Volkswagen de México“ valdybos pirmininkas Otto Lindneris.

Statybų darbai jau pradėti, o nuo 2013-ųjų Silao bus gaminami varikliai naudojant pačias moderniausias gamybos technologijas.

„Šiaurės Amerika yra ir bus viena iš didžiausių ir svarbiausių rinkų automobilių pramonėje, – teigia „Volkswagen Aktiengesellschaft“ valdybos narys, atsakingas už visos gamintojo grupės gamybą,  prof. dr. Jochemas Heizmannas. - Dabartinės gamyklos Puebloje pajėgumų didinimas, gamybos pradžia Chattanoogos gamykloje ir naujos gamyklos Silao atidarymas tik dar vienas „Volkswagen AG“ veržimosi į Šiaurės Ameriką patvirtinimas“.

Šios rinkos pozicijų gerinimas – vienas iš esminių „Volkswagen“ globalių strateginių tikslų. Įvertinus šias pastangas, matyti, kad gamintojas 2018-aisiais JAV planuoja milijonines gamybos apimtis. Esminiai šios strategijos įgyvendinimo elementai – automobiliai, kurie patenkins JAV klientų poreikius. Visų pirma tai naujoji „Jetta“ ir naujas vidutinio dydžio sedanas, kuris bus gaminamas Šiaurės Amerikos gamyklose itin atsižvelgiant į vietinę rinkos specifiką.

Nuo 2013-ųjų nauja gamykla Silao tieks naujausios kartos variklius automobilių surinkimo gamykloms Puebloje (Meksika) ir Chattanoogoje (JAV). Naujosios gamyklos Puebloje metinės apimtys – 330 tūkst. automobilių per metus.

Naujų variklių plėtojimui ir gamyklų statybai numatyta investuoti 550 milijonų JAV doleriu (1 381 milijonų litų). „Volkswagen“ vien Silao gamykloje sukurs maždaug 700 darbo vietų. Papildomai dar bus sukurta darbo vietų regione plėtojant tiekėjų tinklą ir logistiką.

„Volkswagen“ naujos variklių gamyklos statybai Silao pasirinko todėl, kad šis regionas turi kvalifikuotos darbo jėgos ir jame sukurtos tiekimo struktūros. Taip pat regionas siūlo paruoštą 60 hektarų žemes plotą ir esamą transporto infrastruktūrą.

Kalbėdamas apie didelę kompanijos įtaką statant naują variklių gamyklą, O. Lindneris pabrėžė, kad 40 metų veikianti įmonė Puebloje išsiplėtojo į vieną iš didžiausių visos „Volkswagen“ grupės gamyklų, o sprendimas atidaryti antrą gamyklą Meksikoje esąs kitas logiškas žingsnis įmonės skverbimosi strategijoje.

Šiuo metu „Volkswagen“ modeliai „Jetta“, „Golf“ universalas ir „New Beetle“ gaminami Puebloje, Meksikoje. Nuo 2011-ųjų naujo vidutinės klasės sedano gamyba prasidės Chattanoogoje, JAV Tenesio valstijoje.


Šiame straipsnyje: Volkswagenvw

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių