Vokietijoje prasideda tradicinis ralis

Ketvirtadienį 20 val. prologo varžybomis Vokietijoje, Triero apylinkėse prasideda tradicinis ralis „ADAC Rally Deutschland", kuris kartu yra ir automobilių ralio pasaulio čempionato dešimtasis etapas.

Šiame čempionate antrus metus paeiliui „Ford Fiesta Trophy International" ir N3 klasėse varžosi ir vienintelis mūsų šalies lenktynininkų kauniečių Vytauto Baranausko ir Gedimino Celiešiaus ekipažas, pernai metų pirmenybėse užėmęs garbingą antrąją vietą.

Šiam lietuvių duetui, kuris po trijų lenktynių turi 10 taškų ir užima ketvirtąją „Ford Fiesta" įskaitos vietą, tai bus tik ketvirtojo etapo lenktynės. Su jomis lietuvių ekipažas sieja itin dideles viltis.

Puikiai pradėjęs šių metų batalijas pirmojo etapo lenktynėse, vykusiose Sardinijoje (Italija), lietuvių ekipažas iškovojo pirmąją vietą „Ford Fiesta Trophy International" ir N3 klasėse, o bendrojoje ralio įskaitoje tenkinosi 25-ąja pozicija.

Lietuviai ilgai pirmavo ir Turkijos ralyje, tačiau apmaudus automobilio gedimas neleido papildyti taškų kraičio. Nieko nepešę jie grįžo ir iš Suomijos.

Lietuvių, kaip ir kitų šio ralio dalyvių, laukia ilgas ir nelengvas net 1174,91 kilometro maršrutas, iš kurio 352,89 kilometro - greičio ruožai, besidriekiantys tik asfalto keliais.

Tikrosios batalijos prasidės penktadienį, kai sportininkams teks įveikti pirmuosius 6 greičio ruožus iš 19, esančių „ADAC Rally Deutschland" programoje. Penktadienio greičio ruožų bendras ilgis - 108,16 kilometro.

Didžiausias krūvis ralio meistrų laukia šeštadienį, kai jie lenktyniaus aštuoniuose 159,76 kilometro bendro ilgio greičio ruožuose.

Dar penkios greičio rungtys, sudarančios 84,97 kilometro, sportininkų laukia sekmadienį, paskutinę Vokietijos ralio dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių