Visi „Metų automobilio 2013“ laureatai paaiškės sekmadienį

Lapkričio pradžioje startavęs „Metų automobilio 2013“ konkursas artėja į pabaigą. Savaitės pradžioje vertinimo komisija paskelbė septynis automobilius iš 38, dalyvavusių konkurse, kurie lygiomis teisėmis dar pretenduoja į svarbiausiąją nominaciją.

Konkurso nugalėtojas, kaip ir daugelis kitų gausių renginio nominacijų laimėtojų, paaiškės sekmadienį, gruodžio 9 d., 21.15 val. prasidėsiančios tiesioginės renginio finalo transliacijos metu iš LRT televizijos studijos.

Vertinimo komisija atrinko ne tik finalininkų septynetuką, bet ir gerokai apmažino kitų pretendentų į įvairių nominacijų laurus skaičių. Itin karšti ginčai vyko visureigių kategorijoje, kur nuo pernai bekelių galiūnai ir pretenduojantys į juos varžosi dviejose kategorijose – „Metų visureigio“ ir „Metų miesto visureigio“.

Pirmoji nominacija – viena seniausių tradiciniame, šiemet jau šešioliktą kartą Lietuvos žurnalistų autoklubo surengtame konkurse, atsiradusi po poros metų nuo renginio pradžios.  O pirmuoju jos laureatu tapo „Nissan Patrol“. Iki šiol nugalėtojų karūną laimėjo 13 visureigių, kurių rinkimuose net penkis kartus dominavo Japonijos „Toyota“ gamintojų bekelės monstrai – tris kartus įvairių modifikacijų „Land Cruiser“, po kartą „Hilux“ ir RAV 4.

Tris kartus triumfavo Vokietijos „Volkswagen“ gamintojų „Touareg“, „Tiguan“ ir „Amarok“ modeliai, du kartus – Korėjos „Hyundai Santa Fe“ ir „Tuscon“.

Pernai debiutavusioje miesto visureigio kategorijoje šį titulą laimėjo „Audi Q3“.

„Metų visureigio 2013“ nominacija vertinimo komisijai didelio galvos skausmo nekėlė. Mat į ją šiemet yra tik du realūs pretendentai. Tai – „Ford Ranger“ ir „Isuzu D-Max“. Šie du pikapai atrodo kaip vienas kito verti konkurentai, pasižymintys labai panašiomis techninėmis charakteristikomis. Neatsitiktinai ir jau pasibaigusiuose „Tarptautinio metų pikapo 2013“ rinkimuose šie du modeliai buvo viršūnėje, o kuris iš jų triumfuos Lietuvoje – sužinosime sekmadienį.

 

Gerokai daugiau pasukti galvas vertinimo komisijai teko atrenkant tris pretendentus iš aštuonių į miesto visureigio nominaciją. Po ilgų svarstymų ir balsavimo paaiškėjo, jog šiemet „Miesto visureigiu 2013“ sekmadienį bus įvardytas vienas iš šių padidinto pravažumo automobilių – „Honda CR-V“, „Mazda CX-5“ arba „Opel Mokka“.

Tai šiuo metu itin didelės komercinės sėkmės susilaukiantys SUV klasės automobiliai, kurie kasmet konkurso dalyvių sąraše užima vis didesnę dalį. Būtent todėl renginio organizatoriai ir įvedė šią naują nominaciją.

Daugelio vertinimo komisijos narių nuomone bene geriausiai „miesto visureigio“ koncepciją iš šių metų konkurso dalyvių atitinka naujai besikuriančio B segmento SUV automobilių atstovas „Opel Mokka“. Šį nedidelį modelį galima užsisakyti su 4x4 sistema, pasižymintį kur kas didesnio pravažumo galimybėmis.

Sekmadienį renginio finale bus įvardinti „Tautos automobilio 2013“, „Metų jaunimo automobilio 2013“, sportiškiausio, geriausio dizaino, moterų aistros automobilio ir kitų nominacijų laureatai.

Bus įteiktas ir tradicinis „Metų vairas“, kurį kasmet Lietuvos žurnalistų autoklubas skiria šalies  automobilių sporto atstovui, labiausiai garsinusiam Lietuvos vardą užsienio trasose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių