Vilniuje - specialios vietos neįgaliųjų automobiliams

Vilniaus centre įrengtos specialios vietos negalią turinčių žmonių ar jų artimųjų transporto priemonėms. Šių vietų dangos spalva, kaip neįgaliųjų vietas žymintis kelio ženklas, leidžia užtikrinti gerą vietų matomumą.

Bendrovės „Urbico", įrengusios vietas neįgaliesiems, generalinis direktorius Paulius Arštikys sakė, kad šiuo metu specialia mėlyna danga ženklintų automobilių vietų yra įrengta Visų Šventųjų ir Tilto gatvėse bei Geležinkelio ir autobusų stoties automobilių stovėjimo aikštelėje.

„Pagrindinis tokiu būdu ženklintų vietų privalumas - geras matomumas neįgaliesiems ir visuomenės nariams, kurie greitai pastebės neleistinoje vietoje pastatytą ne neįgaliojo asmens automobilį, - sakė P.Arštikys.

Nepaisant Kelių eismo taisyklių, reglamentuojančių skiriamojo ženklo „Neįgalusis" paskirtį bei taikomų nuobaudų, vairuotojams dar labai trūksta sąmoningumo ir supratimo neįgaliųjų atžvilgiu.

Todėl Lietuvos žmonių su negalia sąjunga pritaria iniciatyvai ženklinti stovėjimo vietas ryškesne spalva, kad būtų aiškiai matomos ir vairuotojams, ir praeiviams, kurie pastebėtų nusižengusį vairuotoją.

Stovėjimo vietos yra padengtos specialia danga, kuri išgaunama vietą liejant šaltu plastiku iš dviejų komponentų. Tokia technologija leidžia užtikrinti iki 4 kartų ilgesnį naudojimo laiką lyginant su paprastu ženklinimu, jei dažai nėra pažeidžiami mechaniškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių