Vilniuje sninga, eismo sąlygos žiemiškos

Vilniaus gatvės padengtos sniegu, provėžuotos, nors nepusto, kai kur susidarę sniego liežuviai. Slidu. Vairuotojai raginami būti atidūs ir pasirinkti saugų greitį. Viniečiai kviečiame tvarkyti savo namų prieigas – nusikasti sniegą nuo kiemų ir takelių.

Eismo sąlygos sudėtingos ir kai kuriuose kituose rajonuose. Snyguriuojant tose vietovėse eismo sąlygos sudėtingos, pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija.

9 val. snigo ir snyguriavo Vilniaus ir Alytaus apskrityse, Kauno, Jonavos, Kaišiadorių, Prienų, Ignalinos ir Zarasų rajonuose.

Čia magistralinių ir krašto kelių dangos įvairios; padengtos šlapio sniego sluoksniu, provėžuotos, slidžios.

Pagrindiniai keliai valomi ir barstomi, tačiau eismo sąlygos sudėtingos.
Kituose šalies rajonuose be kritulių.

Ten magistralinių kelių dangos daugiausiai apysausės ir drėgnos. Krašto kelių dangos apysausės, vietose, kur eismo intensyvumas nedidelis, keliai yra su nedidelėmis provėžomis. Eismo sąlygos normalios.

Eismo sąlygos išlieka žiemiškos ir sudėtingos rajoninės reikšmės keliuose. Šie keliai padengti privažinėtu sniegu, atvirose vietovėse provėžuoti, miškingose vietovėse susiformavus ledui, slidoki.

Apsemti ir apledėję kai kurie Šilutės rajone ir Pagėgių savivaldybėje esančių rajoninių kelių ruožai. Eismas šiuose ruožuose draudžiamas.

Siniptikai prognozuoja, kad daugiausiai snigs rytiniuose šalies rajonuose. Vakariniuose kritulių nenumatoma.

Viniečiai kviečiame tvarkyti savo namų prieigas – nusikasti sniegą nuo kiemų ir takelių.

"Taip bendromis pajėgomis miestuose sniegą valo didžioji dalis Europos miestų. Todėl prašau supratingumo ir aktyvumo, nes tik bendromis jėgomis galėsime pasiekti geriausią rezultatą“, – sakė sostinės meras Vilius Navickas.

Žiemos metu Vilniaus mieste yra barstomos ir valomos 478 gatvės, jų bendras plotas – beveik 5,7 mln. kvadratinių metrų. Šlapiomis druskomis barstomos 253 gatvės, smėlio-druskos mišiniu 170 gatvių, sausa druska – 55 gatvės.

Pagal esamus reikalavimus, visos gatvės pilnai turi būti nuvalytos ir pabarstytos ne daugiau kaip per 6 val. nuo to laiko, kai nustoja snigti.


Šiame straipsnyje: žiemakeliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių