Vilniuje atidarytas rekonstruotas viadukas

Šiandien sostinės Dariaus ir Girėno gatvėje, vedančioje Tarptautinio Vilniaus oro uosto link, atidarytas rekonstruotas viadukas. Per geležinkelį nutiestas viadukas praplatintas iki penkių eismo juostų, rekonstruotos jo prieigose esančios gatvės. Darbams, kurių bendra vertė siekė daugiau kaip 33 mln. litų, buvo suteikta 14,92 mln. litų Europos regioninės plėtros fondo parama.

Rekonstravus Dariaus ir Girėno gatvės viaduką per geležinkelį ir jo prieigas, eismo sąlygos pagerėjo beveik kilometro ilgio gatvių ruože - rekonstruotas 116,7 m ilgio viadukas ir 657 m abipus viaduko esančių gatvių.

Atliekant rekonstrukciją viadukas išplatintas nuo 3 iki 5 eismo juostų, jo bendras plotis siekia 28,5 m. Švitrigailos gatvė nuo Panerių gatvės iki viaduko praplatėjo iki 4 eismo juostų, kitoje viaduko pusėje esanti Dariaus ir Girėno gatvė nuo viaduko iki Brolių gatvės išplatinta iki 5 eismo juostų. Prie rekonstruotų gatvių įrengti nauji 3 metrų pločio pėsčiųjų ir dviračių takai. Taip pat rekonstruotos šiame ruože esančios sankryžos - jose įrengti šviesoforai, pėsčiųjų saugumo salelės.

Dariaus ir Girėno gatvėje pasodinta medžių, šlaitai apsodinti dekoratyviniais krūmais. Arčiausiai magistralės esančiuose gyvenamuosiuose namuose pakeisti langai.

Atlikti darbai žymiai pagerins susisiekimą tarp miesto centro ir Vilniaus oro uosto. Sumažės transporto spūstys, avaringumas, neigiamas transporto poveikis aplinkai. Pagerės ir sąlygos verslui - pagreitės susisiekimas su pietinėje miesto dalyje esančiais pramonės rajonais. Prognozuojama, kad rekonstruotame ruože vairuotojų sugaištamas laikas sutrumpės vidutiniškai 16 proc.

Dariaus ir Girėno gatvės viaduką per geležinkelį ir jo prieigas rekonstravo „Panevėžio keliai" ir „Tilsta". Darbai atlikti per 19 mėnesių.

Šiuo projektu sostinėje baigiami įgyvendinti transporto projektai, kuriems 2004-2006 metų laikotarpiu buvo suteikta Europos regioninės plėtros fondo parama. Panaudojant šio fondo paramą, iki šiol Vilniuje jau nutiestas pietinis senamiesčio aplinkkelis, iki Molėtų plento pratęsta Geležinio Vilko gatvė. Iš viso Vilniaus miesto transporto infrastruktūrai gerinti panaudota beveik 48 mln. litų Europos regioninės plėtros fondo paramos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių