„Vilniaus troleibusus“ vairuos V.Striška

Savivaldybės įmonės „Vilniaus troleibusai“ vadovu be konkurso paskirtas Vidmantas Striška. Trečiadienį buvo antroji jo darbo diena bendrovės generalinio direktoriaus kėdėje.

"Kėdės minkštumą jau spėjau pajusti", - sakė V.Striška. Tačiau per pirmąsias dvi darbo dienas dar nedaug ką pavyko nuveikti. Kol kas - tik žvalgytuvės ir susipažinimas su finansine įmonės situacija. Daug analizuoti nėra ko. Akivaizdu, kad padėtis kebli, todėl naujajam vadovui teks priimti ir nepopuliarių sprendimų.

Kalbėdamasis su portalu jis užsiminė apie ketinimus peržiūrėti įmonės administracijos veiklą. "Apie darbuotojus - troleibusų vairotojus, mechanikus ir pan. nekalbu. Turiu minty tik administracijos personalą. Jau dabar matau, kad rezervo jame yra", - per pirmąsias darbo dienas padarytomis įžvalgomis dalijosi V.Striška.

Jis jau dabar neneigia, kad administacijos lauks restruktūrizacija, su kai kuriais darbuotojais greičiausiai teks atsisveikinti. "Manau, kad per pora savaičių įmonės valdybai parengsiu pasiūlymą dėl galimybių sutaupyti etatų sąskaita", - kalbėjo V.Striška.

Jis neslėpė: "Vilniaus troleibusų" situacija liūdnesnė nei liūdna. "Bandysiu ieškoti išeičių", - užtikrino naujasis bendrovės vadovas, pabrėždamas, kad vienas pagrindinių jo būdo bruožų yra užsispyrimas. 

Ieškodamas sprendimų, kaip gelbėti ant bankroto ribos atsidūrusią įmonę, jis žadėjo bendrauti ir su darbuotojų profsąjunga. "Dialogas tikrai bus. Profsąjungos lyderę netgi ketinu kviestis į gamybinius susirinkimus, kad ji, kaip darbuotojų atstovė, žinotų visą situtuaciją ir kodėl priimami vienokie ar kitokie sprendimai", - tvirtai sakė V.Striška.

Trečiadienį jis turi susitikimą su "Vilniaus troleibusų" profesinės sąjungos pirmininke Danuta Iljina.

Ji portalui sakė, kad iš naujojo bendrovės direktoriaus pirmiausia tikisi normalaus socialinio bendravimo. Esą su ankstesniu ilgamečiu vadovu Jonu Bagdonavičiumi bendros kalbos rasti nepavyko. "Iš jo pusės buvo visiškas nesiskaitymas ir darbuotojų negerbimas. Vieną žadėdavo, o darydavo atvirkščiai. Tikimės, kad V.Striška bus kitoks", - kalbėjo D.Iljina.

Planuoti "Vilniaus troleibusų" darbuotojų streikai kol kas atidedami.

V.Striška į "Vilniaus troleibusų" generalinio direktoriaus kėdę atsisėdo be viešo konkurso. Šias pareigas 49 metų vyrui paskyrė įmonės valdyba. Kalbama, kad V.Striška yra geras socialdemokrato, vicemero Romo Adomavičiaus bičiulis.

"Ką reiškia geras draugas?" - retoriškai klausė V.Striška. Jis patikino, kad su R.Adomavičiumi prie stiklo tauraus gėrimo nesusitinka.

"Jis (R.Adomavičius - red. past.) mane žino pagal mano dalykines savybes. Žino, kad nepaliksiu visko metęs viduryje kelio", - aiškino inžinieriaus mechaniko profesiją įgijęs V.Striška.

Prieš ateidamas vadovauti "Vilniaus troleibusams" jis vadovavo automobilių priežiūros priemonių gamybos ir tiekimo į rinką įmonei.

Buvęs bendrovės „Vilniaus troleibusai“ generalinis direktorius J.Bagdonavičius iš užimamų pareigų pasitraukė spalio viduryje. 34 metus bendrovėje dirbęs ir 23 metus jai vadovavęs J. Bagdonavičius aiškino išeinantis savo noru, o pagrindinėmis pasitraukimo priežastimis įvardijo 36 mln. litų siekiančias įmonės skolas bei sveikatos problemas.


Šiame straipsnyje: troleibusaiStiška

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių