Vilniaus troleibusų vairuotojai grasina streikais (papildyta)

Beveik tris tūkstančius litų gaunantys troleibusų vairuotojai teigia daugiau nebenorintys taikstytis su prastomis darbo sąlygomis ir ketvirtadienį vyksiančiame darbuotojų profsąjungos tarybos posėdyje ketina priimti sprendimą streikuoti.

Paskutinį kartą 2000-ųjų gegužę streikavę troleibusų vairuotojai šį kartą grasina streiku dėl neapmokamų viršvalandžių ir neišmokėto papildomo atlyginimo už metinio darbo rezultatus.

Dienraštis „Vilniaus diena“ jau rašė, kad į redakciją kreipėsi troleibuso vairuotoja (pavardė redakcijai žinoma), kurios teigimu, šį mėnesį ji ir kolegos gavo 350 litų mažesnes algas. Esą pagrindinė to priežastis – gerokai apkarpytas užmokestis už viršvalandžius ir darbą naktimis bei poilsio dienomis.

Tą patvirtina ir bendrovės „Vilniaus troleibusai" profsąjungos pirmininkė Danuta Iljina. „Bendrovėje „Vilniaus troleibusai“ susiklostė sunkiai valdoma situacija. Trūksta troleibusų vairuotojų, palaipsniui parduodamas bendrovės turtas, nuomojamos patalpos už nerealiai mažus pinigus. Stringa troleibusų vairuotojų viršvalandinio darbo apmokėjimas, nebuvo išmokėta kartu su spalio mėnesio atlyginimu pirmoji dalis papildomo atlyginimo už metinius darbo rezultatus ir visiškai neveikia saugos ir sveikatos komitetas. Generalinis direktorius Jonas Bagdonavičius jau atvirai kišasi į darbuotojų profesinės sąjungos reikalus, trukdo teisėtai veiklai, nurodinėja kaip profesinė sąjunga turi dirbti“, - bendrovės trūkumus vardino profsąjungos pirmininkė.

D.Iljina teigia, kad troleibusų vairuotojai  jau beveik 2 metus dirba pagal nesuderintus su darbuotojų profesine sąjunga grafikus. Daugiau nei 50 proc. iš jų jau serga nepagydomomis ligomis. „Vilniaus m. 1-asis apylinkės teismas nurodė, kad iškilusios problemas galime spręsti per Kolektyvinį darbo ginčą. O tai reiškia – streiką“, - sako troleibusų vairuotojų atstovė.

Planuojama, kad troleibusų vairuotojų streikai gali prasidėti gruodžio pabaigoje ar sausio pradžioje ir trukti kelias valandas.


Šiame straipsnyje: troleibusas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių