Vestuvėms lietuviai renkasi vis įdomesnius automobilius

Artėjant vestuvių metui šios šventės planavimu užsiima ne viena pora, o kokios vestuvės be ypatingos transporto priemonės?! Vieni renkasi senovinius ir originalius automobilius, kiti gi nuomojasi limuzinus, nes būtent tą dieną nori važiuoti itin prabangiai.

Kokį automobilį pasirinkti vestuvėms priklauso nuo daugelio faktorių: amžiaus, stiliaus, spalvų, biudžeto, vestuvių vietos, planuojamo maršruto, keleivių skaičiaus ir metų laiko.

Kaip teigia vestuvių planuotoja Agnieszka Dobrovolska, limuzinus vestuvėms dažniau nuomojasi kauniečiai. Tuo tarpu vilniečiai mieliau renkasi kitus stilingus automobilius, kartais visureigius.

Agnieszka pastebi, kad per šešerius metus, per kuriuos ji organizuoja vestuves jaunavedžiams, kito pageidaujamų vestuvėms automobilių modeliai.

„Prieš šešerius metus, kai pradėjau dirbti šiame versle, dažniausiai vestuvėms lietuviai rinkdavosi „BMW“ 7 klasės automobilius ir „Mercedes“ modelius, ypač limuzinus. Dabar gi tokiais automobiliais važinėja patys, taigi vestuvėms renkasi dažniau retro stiliaus automobilius, kabrioletus, „Buick“ ar „Chrysler“ automobilius. Kai kurie jų itin seni, tačiau puikiai atnaujinti, nuleidžiamais stogais.“ – pasakoja pašnekovė.

Yra ir tokių, kurie į vestuvių puotą atskrenda ir motoskraidykle ar parasparniu, net sraigtasparniu arba atplaukia kateriu.

„Vis daugiau porų pageidauja naujų automobilių, kurių nesiūlo nuomos punktai, o rasti juos galima tik automobilių salonuose, - teigia A.Dobrovolska, - lietuviai vis dažniau ieško išskirtinių spalvų, nori visų automobilių vienodų. Na, o populiariausios vestuvių automobilių spalvos – balta ir juoda, kabrioletų – raudona, o sidabrinės spalvos automobilius lietuviai renkasi retai.“

Paklausta, ar pastebi nesutarimų tarp jaunosios ir jaunojo dėl vestuvių automobilio, pašnekovė teigė, jog dažniau savo pageidavimą išreiškia vyras. Be to, vis dažniau patys jaunieji nori vairuoti automobilį, kuriuo važiuos į savo šventę, net jaunosios nori sėstis prie vestuvių automobilio vairo.

„Lietuviai labai išradingi, kartais nusprendžia automobilių vestuvėms ieškoti patys, būna, kad suranda savo vestuvėms tokių neįprastų, senų automobilių, kurių iki šiol nesu mačiusi gyvai, - pasakoja vestuvių planuotoja, - Be to, jų jaunavedžiai randa nebūtinai didmiesčiuose, o pavyzdžiui Panevėžyje, Šiauliuose.“

Agnieszka Dobrovolska teigia, kad automobilio pasirinkimas visuomet priklauso nuo to, kiek jis svarbus: ar jis bus fotosesijos akcentas, ar tik kaip susisiekimo priemonė.

„Jei norite gražių vestuvinių nuotraukų prie automobilio, patarčiau rinktis išskirtinį senovinį modelį, jei norite pasijusti karaliais ir važiuoti itin komfortabiliu automobiliu, kokio negalite sau leisti kas dieną – rinkitės limuzinus, „BMW“ ar „Mercedes“ klasės modelius. Na, o gražiai papuošti galima bet kurį automobilį.“ – jaunavedžiams pataria vestuvių planuotoja.

Pašnekovė taip pat pastebi, kad automobilis ne visiems svarbus. Yra tokių, kurie vestuvių automobilio ar automobilių net nepuošia. Kiti gi renkasi autobusus, kuriais patogu ir visam pulkui važiuoti, ir paskui svečius išvežioti.

Patarimai renkantis automobilį vestuvėms

Pateikiame kelis svarbiausius dalykus, į kuriuos reikėtų atsižvelgti renkantis automobilį vestuvėms:

1. Metų laikas – senų markių automobiliai ir kabrioletai netiks žiemos metui.
2. Atstumas, kurį ketinate nuvažiuoti – senų markių automobiliai ir kai kurie klasikiniai automobiliai negali važiuoti labai toli.
3. Vestuvių automobilio spalva – balta yra tradicinė, tačiau sidabrinė sukurs kontrastą prie baltos suknelės.
4. Jūsų maršrutas – automobilis turi tikti keliams ir vietoms, kurias jūs ketinate aplankyti.
5. Kas keliauja – ar visiems pakaks vietos.
6. Keleivių skaičius ir amžius – ar pakaks sėdynių, ar bus vaikų ir kokio amžiaus.

Vestuvių automobilių TOP Amerikoje ir Anglijoje

Amerikoje tarp moterų populiariausi vestuvių automobiliai yra šie:

- VW Beetle kabrioletas
- BMW mini
- Nissan Figaro
- Rolls Royce Open Tourer, gaminamas nuo 1930 m.
- Rolls Royce Silver Cloud, gaminamas nuo 1950 m.
- Morris Minor, gaminamas nuo 1960 m.
- Daimler Limousine, klasikinis limuzinas, turintis 6-7 žmonėms sėdynes ir gaminamas nuo 1970 m.

Antai Jungtinėje Karalystėje per vestuves važiuoti populiariausia:

- Rolls-Royce Phantom
- 1940-ųjų Austin Princess
- Bentley Arnage
- Aston Martin
- 1930-ųjų Beauford Open Tourer
- Mercedes Maybach
- Maserati Quattroporte
- Bentley Flying Spur
- Rolls Royce Silver Cloud
- Karieta, pakinkyta arkliais



NAUJAUSI KOMENTARAI

noreciau

noreciau portretas
karietos

pok

pok portretas
Žinokit:kuo šikarnesnis auto per vestuves,tuo greitesnės skyrybos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių