Vėstant orams po automobilių antvožais stringa katės

Šaltėjant orams benamiai gyvūnai ieško kur prisiglausti. Neretai laikinomis šiltomis vietomis tampa tarpai prie automobilių variklių. Artėjant šaltajam metų laikui vairuotojai skatinami būti atidesni ir nepamiršti, kad po jų automobilio kapotu gali slėptis šalčio vengiantis benamis gyvūnas.

Trečiadienį (lapkričio 21 d.) Vilniuje iš namų išėjęs vyras nieko nenutuokdamas sėdo į mašiną ir pabandė ją užvesti. Automobilis sunkiai užsivedė, tad jis pabandė dar kartą, bet vėl nesėkmingai. Nuo tolimesnių bandymų per prievartą užvesti variklį jį sustabdė tik kaimyno šauksmas.

Pasirodo, kaimynas matė, kaip kieme gyvenanti katė besislėpdama nuo rudens šalčio palindo po mašinos kapotu.

Išlipęs iš automobilio vyras išgirdo silpną kniaukimą, o pakėlęs mašinos variklio dangtį pamatė kraupų vaizdą – prie variklio buvo užstrigusi sužalota katė.

Lietuvos gyvūnų globos draugijos (LGGD) Vilniaus skyriaus narius iškvietė pats vyras. Deja jiems patiems nepavyko ištraukti sužaloto gyvūno, tad pats automobilio savininkas iškvietė autoserviso „Tova“ meistrą su kurio pagalba katė buvo išlaisvinta.

Automobilių meistras katei parodė išskirtinį dėmesį ir rūpestį, todėl gyvūnų globėjai katė pavadino Tovos vardu.

Benamė katė buvo nugabenta į veterinarijos kliniką, kur jai suteikta pirmoji pagalba. Šiuo metu keturkojės būklė buvo labai sunki – temperatūra nukritusi iki kritinės, patirti dideli sumušimai ir kraujosrūvos, nuplėšta dešinė ausis, smarkiai sumušta akis. Katei pasisekė, nes pavyko išvengti kaulų lūžių.

Tova šiuo metu toliau gydoma LGGD lėšomis.

Gyvūnų globėjai ragina vairuotojus būti neabejingais ir esant galimybėms visuomet pasitikrinti ar po automobilio antvožu nesislepia gyvūnas.


Šiame straipsnyje: katėsautomobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

nesuprantu

nesuprantu portretas
koks dar automobilio antvožas?jei kas būtų paprašęs atidaryti "antvožą",tikrai paklausčiau "kokį antvožą?"

1am

1am  portretas
yra tokių , kurie automobilį "ratuočiu" vadina

zurnalistui antvozui

zurnalistui antvozui portretas
rasytojau tu pats 100% inis ANTVOZAS, yra tokie normalus lietuviski zodziai,kaip variklio dangtis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių