Vėlinių savaitgalį keliuose ramiau, tačiau nelaimių neišvengiama

Visų Šventųjų ir Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienomis Lietuvos gyventojai aktyviai lankosi kapinėse, todėl šiuo laikotarpiu padidėja transporto priemonių srautai. Atsižvelgiant į tai šalies keliuose sustiprinamas patruliavimas.

Pastebima, kad pastaruosius šešerius metus po Vėlinių savaitgalio eismo įvykių registruojama 18 proc. mažiau nei įprastomis spalio ar lapkričio dienomis, tačiau pernai spalio 30 - lapkričio 1 d., BTA užregistravo 104 eismo įvykius pagal Privalomąjį transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimą ir 13 įvykių pagal Kasko. Atlyginta žalų atitinkamai už 302 tūkst. litų ir 51 tūkst. litų. 

„Džiugu tai, kad bendra tendencija byloja, jog Vėlinių savaitgalį nelaimių įvyksta mažiau nei įprastai, tačiau vairuotojams rekomenduojame išlikti budriems, ne tik miestų ir miestelių, gyvenviečių gatvėse, bet ypač krašto keliuose, šalia kapinių, kur eismas tampa gerokai intensyvesnis, yra nemažai pėsčiųjų”, - sako „BTA Draudimas“ Žalų reguliavimo departamento direktorė Karolina Karpova.

Policijos departamento prie VRM duomenimis, 2009 m. spalio 30 – lapkričio 1 dienomis šalies keliuose įvyko 29 eismo įvykiai, kuriuose septyni žmonės žuvo, 34 (tarp jų 6 nepilnamečiai) - buvo sužeisti. Praeitų metų lapkričio 1 d. užregistruoti 5 eismo įvykiai, per kuriuos  penki žmonės, tarp jų vienas nepilnametis, buvo sužeisti.

„Kad Vėlinių metu eismo įvykių būtų kuo mažiau, visi eismo dalyviai – tiek  vairuotojai, tiek pėstieji privalo būti atidūs, dėmesingi ir drausmingi. Pėstiesiems svarbu neužmiršti tokių prevencijos priemonių kaip atšvaitai. Mandagus, kultūringas elgesys nieko nekainuoja – jis padės pasiekti kelionės tikslą ir išvengti nelaimės”, - kalbėjo K.Karpova.


Šiame straipsnyje: Vėlinėseismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių