Varnių gatvėje pradėjo veikti naujas šviesoforas

Intensyviu eismu pasižyminčioje Varnių gatvėje, ties Vilijampolės turgumi esančioje pėsčiųjų perėjoje, pradėjo veikti naujas, pėsčiųjų valdomas šviesoforas, pranešė miesto savivaldybė.

Pradėjus veikti šviesoforui, pėstieji turi galimybę mygtuko paspaudimu sustabdyti eismą ir saugiai  pereiti gatvę. Ši sistema užtikrina, jog automobilių srautas šioje atkarpoje yra stabdomas rečiau nei tai būtų daroma eismą reguliuojant nustatyto intervalo principu veikiančiam šviesoforui.

„Kuomet norinčiųjų pereiti gatvę nebus, vairuotojams visuomet degs žalias signalas. Net ir naktį, kuomet daugelis miesto šviesoforų neveikia, šis bus įjungtas. Jeigu naktį nebus pėsčiųjų, degs žalia šviesa ir netrukdys eismui,“ –  teigė savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Šviesoforu reguliuojamą pėsčiųjų perėją kartu su Kauno miesto savivaldybe įrengė Vilijampolės turgų administruojanti bendrovė „Prekybos miestelis Urmas“. Tokios miesto savivaldybės ir verslininkų partnerystės dėka šviesoforai buvo įrengti ir Pramonės prospekte. Šiais metais kelis naujus šviesoforus planuojama įrengti Raudondvario plente.


Šiame straipsnyje: perėjašviesoforai

NAUJAUSI KOMENTARAI

jojo

jojo portretas
getas tas sviesaforas nes eismas ten didelis.

nėra

nėra portretas
Mačiau jau buvo įvažiavę kažkas:D o jei daug pėsčiųjų? Tai ir degs raudona pastoviai:D

Gedas

Gedas portretas
Tai aisku geras dalykas del saugumo, bet kad del vieno pienburnio paspaudimo stos koks 100 automobiliu, tai ne visai logiska. Svarbiausia saugokites mentu dabar ten, nes garanduotai pasislepe pazeideju tykos!
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių