Vairuotojų egzaminavimo tvarka - gera

Valstybinė kelių transporto inspekcija šių metų gegužės-birželio mėnesiais atliko vairavimo mokyklų apklausą.

37 proc. į anketos klausimus atsakiusių mokyklų nurodė, kad laiko mokymo kursui įsisavinti skirta pakankamai, o 29 proc. respondentų atsakė neigiamai. Į klausimą „Ar reikėtų asmenims, kurie savarankiškai rengiasi laikyti teorijos egzaminą „Regitra", vairavimo mokykloje išklausyti privalomąjį paskaitų kursą apie vairuotojo etiką, vairavimo elgsenos pasikeitimus dėl alkoholio, narkotikų ar vaistų bei kitais klausimais, susijusiais su saugiu vairavimu ir eismo saugumu?" 13 proc. vairavimo mokyklų atsakė neigiamai, o 45 proc. vairavimo mokyklų pasisakė už privalomą paskaitų kursą.

Apklausos anketa buvo pateikta vairavimo mokykloms. Į apklausos anketos klausimus atsakė 169 vairavimo mokyklos.

Dauguma vairavimo mokyklų pasisakė, kad reikalingas privalomas pakartotinis mokymo kursas vairavimo mokykloje, jei mokinys „Regitroje" neišlaiko egzamino per 3 kartus. Kad besimokantys geriau įsisavintų dėstomąją medžiagą, reikėtų susieti dėstomąją medžiagą su pavyzdžiais iš gyvenimo, pritarė beveik 2/3 respondentų.

Daugiau kaip pusė vairavimo mokyklų siūlo išplėsti autodromus, palaipsniui įrengiant sudėtingesnius vairavimo mokymo elementus (slidžius kelių ruožus, įvairias sankryžas ir pan.).

Nemaža diskusijų kėlusi vairuotojų egzaminavimo tvarka, daugumos vairavimo mokyklų (61 proc.) nuomone yra gera, ir nereikalauja naujų pakeitimų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių