Vairuotojai rengiasi paralyžiuoti Kauno degalinių darbą (dar papildyta)

Dėl brangstančių degalų protestuojant kai kurių šalių vairuotojams originalią akciją ketinama surengti ir  Kaune.

„Audi" klubo forume (www.audiklubas.com) visi vairuotojai kviečiami prisijungti prie taikios akcijos, kuria norima atkreipti naftininkų, valdininkų, verslininkų dėmesį į kylančias degalų kainas.

Akcijos dalyviai kviečiami rinktis sekmadienį 12 valandą Kaune, Draugystės g. 19.

„Sėdame į automobilius ir laisva tvarka (ne kolonoje) ir drausmingai vykstame į numatytas degalines užsipilti degalų tik už 1 litą. Tokiu būdu bus pristabdytas verslas iki minimumo", - raginama forume.

Akcijos organizatorius Ričardas Pūkas portalui kaunodiena.lt sakė, kad prie „Audi" klubo ketina jungtis ir kiti panašūs klubai.

„Manau, kad bent 100 automobilių tikrai dalyvaus akcijoje. Kaip jau ir sakiau, šia akcija norime atkreipti visų, ypač naftininkų ir valdžios žmonių, dėmesį į kylančias kuro kainas", - sakė vaikinas.

Neoficialiais duomenimis, pirmaisiais taikiniais gali tapti „Orlen" ir „Lukoil" degalinės, kurių mieste yra daugiau kaip 20. Prie akcijos žada prisijungti dar keliolika automobilių gerbėjų klubų.

Vėliau panašią akciją ketinama surengti ir kituose Lietuvos miestuose.  

R.Pūkas pats važinėja 1992 metų „Audi V8" automobiliu, kurio variklio darbinis tūris 4,2 litro. „Žinoma, mano automobilis sunaudoja nemažai kuro. Kai esu „trasoje" - apie 11 litrų šimtui kilometrų, o kai mieste - nesakysiu, kiek", - nusijuokė Ričardas.

Jis pažymėjo, kad akciją rengia ne dėl savo automobilio poreikių. Ričardas jau yra pakeitęs apie 10 „Audi" automobilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių