Už ne vietoje paliktą automobilį - tik įspėjimas

Viename Vokietijos mieste pareigūnai ne vietoje paliktų automobilių vairuotojus nuo šiol tik įspėja raštu, neskirdami piniginių baudų.

Daugelis nerūpestingų vairuotojų, pastačiusių savo mašinas neleistinose vietose Potsdamo mieste, rado už valytuvo užkištą kvitą su nurodyta baudos suma - nuliu eurų - ir linksmą žinutę „Glueck gehabt!!!“ (Jums pasisekė).

Tikimasi, kad ši nauja tvarka padės sudrausminti vairuotojus, nepalengvinant jų piniginių.

„Šie kvitai tampa įspėjimu automobilių statymo pažeidėjams, - sakė Potsdamo savivaldybės atstovė Regina Thielemann. - Jie išrašomi, kai vairuotojo nebūna šalia. Taigi, jiems pateikiamas rašytinis įspėjimas vietoje įprasto žodinio įspėjimo.“

Netoli Berlyno esančiame Potsdame, kuris yra Branderburgo žemės sostinė, automobilių statymo taisyklių pažeidėjai pernai sumokėjo 1,2 mln. eurų (4,14 mln. litų), nurodė atstovė. Per šį laikotarpį buvo užfiksuota 120 tūkst. pažeidimų, už kuriuos skirtos piniginės baudos.

Vokietijoje, kurios piliečiai garsėja kaip itin drausmingai besilaikantys taisyklių ir kurioje pažeidėjai dažniausiai nelieka nenubausti, Potsdamo sprendimas neskirti baudų patraukė nacionalinės žiniasklaidos dėmesį.

Su naująja tvarka jau susidūrusi vairuotoja Kathrin Bach pasakojo, kad labai susikrimto, radusi ant savo automobilio lango kvitą - tačiau pasijuto geriau, perskaičiusi žinutę.

„Pagalvojau: “O, ne - gavau dar vieną baudą!„ - ji sakė Vokietijos dienraščiui “Bild„. - Esu sumokėjusi daugybę baudų už statymo pažeidimus, nes šioje vietoje labai mažai vietų pastatyti automobilį.“

K.Bach savo automobilį buvo pastačiusi arčiau nei už penkių metrų nuo kelių sankirtos, o už tai miesto taisyklės numato 10 eurų (34,5 lito) baudą.


Šiame straipsnyje: automobilisautomobilio statymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių