Upeiviai padeda pavasariui išlaisvinti upes nuo ledų

Artėjant naujam laivybos sezonui, Vidaus vandens kelių direkcijos darbuotojai nelaukia, kol Nemuno ledai ištirps savaime, o stengiasi padėti pavasariui.

Kauno žiemos vidaus vandenų uoste jau pradėta laužti ledus. Tradiciškai naująjį sezoną Lietuvos upeiviai pradeda balandžio 25 dieną, sezonas trunka apie 199 paras, skelbia Susisiekimo ministerija.

„Užsitęsusi žiema nepristabdė upeivių pasirengimo navigacijai darbų. Priešingai, storas ledo sluoksnis leido atlikti vandenyje žiemojančių laivų remonto darbus, todėl sutaupėme nemažai lėšų, kurių būtų prireikę iškeliant laivus į sausumą“, – sakė įmonės generalinis direktorius Gintautas Labanauskas.

Pasak G. Labanausko, laivams keičiamos metalinės prisišliejimo sijos, atnaujinamos laivų bortų apkalos, tvarkomi kiti įrenginiai. Pavasarį remontuojami ir navigaciniai ženklai, žymintys upių farvaterį ir užtikrinantys laivybos saugumą.

Sėkmingai išvaduotas iš ledo gniaužtų motorlaivis „Skalvis“ ėmėsi akvatorijos valymo darbų ir pirmiausia išlaisvino lede sustingusį tanklaivį „Narvą“. Pasak upeivių, šiuo metu ledo sluoksnis uoste siekia nuo 20 iki 40 cm. Vėliau ledai bus laužomi visame 80 tūkst. kv. m akvatorijos plote. Suskaldytus ledus vėjas ir vandens tėkmė išplukdys į Nemuną, vandens kelias bus parengtas laivams iš uosto išplaukti.
Šiais metais planuojama parengti navigacijos sezonui motorlaivius „Vytis“, „Natangas“, „Skalvis“, Žuvintas“, „Vitingas“, žemsiurbę „Nemunas-11“ .



NAUJAUSI KOMENTARAI

Regis

Regis portretas
Čia to debiloido - pagyrūno vapėjimas.Visais laikais buvo ledas laužomas ir niekas tuo nesistebėdavo.Ponui Labanauskui gal tai naujiena.Kai autotransporto įmonė valo savo kiemą niekas to ir neskelbia.Kol tokie besmegeniai dirbs, tol klausysimės įvairių jo psiaudo planų.Čia gi visur figuruoja biudžeto pinigai.Tai kuo čia girtis ponas G.Labanauskai, kad patratinai mažumėlę kurui ir algoms. O kokia čia ekonominė nauda? Gal anksčiau pradės kursuoti keleiviniai laivai į Klaipėdą ar daugiau žvyro į Kauną atveši ? Juk nebus to. Esi tikras nevykėlis.

Mitia

Mitia portretas
Kažkodėl visi pamiršta, kad Vanens kelių direkcija yra biudžetinė įmonė.Kiekvienas išleistas litas imamas iš šalies biudžeto.Tad gal ponui Labanauskui nevertėtų girtis savo apsukrumu išprašant pinigų įvairiems niekams.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių