Tyrimas: keliuose - tvarkingi ir operatyvūs pareigūnai

Gyventojai šalies kelių eismo pareigūnus laiko tvarkingais bei mandagiais, bet keliuose jaučiasi ne itin saugūs, rodo Didžiosios Britanijos rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai" atlikta apklausa.

Remiantis tyrimu, didesnė dalis (45 proc.) suaugusių šalies gyventojų pareigūnų darbą užtikrinant saugų eismą vertina gerai, o pusė apklaustųjų įsitikinę, jog pareigūnai į pranešimus apie padarytus kelių eismo pažeidimus reaguoja operatyviai.

Aštuoni iš dešimties šalies vairuotojų eismo priežiūrą vykdančius šalies policijos pareigūnus laiko tvarkingais, o pareigūnų mandagumu įsitikinę šeši iš dešimties apklaustųjų. Eismo priežiūros pareigūnus kaip korektiškus ir kompetentingus vertina atitinkamai 45 ir 43 proc. šalies vairuotojų.

Visgi septyni iš dešimties suaugusių šalies gyventojų Lietuvos keliuose jaučiasi nesaugūs, tuo tarpu visiškai saugūs keliuose jaučiasi vos 3 proc. apklaustųjų. Pareigūnų darbą užtikrinant saugų eismą keliuose blogiau vertina 30 - 49 metų miesto gyventojai bei per pastaruosius 12 mėnesių bent kartą davusieji kyšį policijos pareigūnams.

Kiek daugiau nei dešimtadaliui (12 proc.) vairuotojų per pastaruosius 12 mėnesių nors kartą yra tekę duoti kyšį policijos pareigūnams siekiant išvengti atsakomybės už kelių eismo taisyklių pažeidimą. Kyšius pareigūnams dažniau duoda pažeidimus daryti linkę ir dažniau policijos pareigūnų stabdomi vairuotojai. Tai dažniausiai 30 - 49 metų labiausiai pasiturintys didmiesčių gyventojai.

Didžiausia dalis (56 proc.) apklaustųjų įsitikinę, jog labiausiai eismo saugumas šalyje pagerėtų, jei visi vairuotojai laikytųsi kelių eismo taisyklių reikalavimų. Gyventojų nuomone, svarbu garantuoti ir neišvengiamą atsakomybę už padarytus kelių eismo taisyklių pažeidimus ir gerinti eismo dalyvių kultūrą bei kelių kokybę bei infrastruktūrą.

18 metų ir vyresnių Lietuvos gyventojų iš 100 šalies vietovių apklausa, kurioje dalyvavo 1 tūkst. šalies gyventojų, atlikta Policijos departamento užsakymu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių