TV laidos eksperimentas: automobilio lenktynės su traukiniu

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis LNK laidos „Ne vienas kelyje“ vedėjams – Valdui Valiukevičiui ir Dainiui Leonavičiui - pasiūlė: „Vyrai, jūs čia visokiomis mašinomis lenktyniaujate, tai gal norite palenktyniauti su traukiniu? Pamėginkite, bijau, kad traukinys bus greitesnis.“

Pasiūlymas skambėjo iššaukiančiai. Net minčių nekilo, kad trasoje Vilnius- Kaunas greičiau turėtų važiuoti automobilis. Kodėl? Gal todėl, kad kasdien visi mūsų pažįstami ir mes patys važinėjame automobiliais. Traukinys kvepia atgyvena. Kur jis važiuoja, kada važiuoja ir kaip važiuoja – prisipažinkite – retas mūsų tai žino. Tačiau pabandyti verta. Juolab, kad siūlo ne bet kas, o rimtas žmogus, ministras.

Taigi, vieną pavasario dieną, mes abu LNK laidos „Ne vienas kelyje“ kūrėjai, Dainius ir Valdas, susitinka prie geležinkelio stoties. Paspaudę vienas kitam rankas, vyrai prisipažįsta, jog šioje vietoje buvę labai labai seniai. Traukinio bilietą perka Dainius, o Valdas bus jo varžovas – startavęs sykiu su traukiniu, automobiliu turės finišuoti Kauno geležinkelio stotyje.

Valdui iškelta vienintelė sąlyga – griežtai laikytis kelių eismo taisyklių ir neviršyti leistino greičio. Prieš vidurdienį iš Vilniaus geležinkelio stoties pajuda traukinys, o su juo ir automobilis. Abu varžovai įspūdžiais dalinsis telefonu. Kieno kelionė bus trumpesnė, patogesnė, pigesnė – apie visa tai LNK laidoje „Ne vienas kelyje“ - jau sekmadienį 17 valandą per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

CHA

CHA portretas
Kai traukinys greitasis ir stoja tik Vievyje bei Kaišiadoryse, jo greitis apie 120 km.

Kestas

Kestas portretas
Palaikau tokio pobudzio traukiniu reklama.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių