Troleibusų vairuotojus aprengs uniformomis

Bendrovės "Vilniaus troleibusai" svarsto galimybę visus vairuotojus aprengti uniformomis, rašo laikraštis 15min.

"Šiuo metu jų išvaizdos labai reprezentatyvia tikrai nepavadinsi. Vairuotojai rengiasi kaip nori, tad ir vaizdas yra atitinkamas. Sugalvoja į darbą ateiti kaip į paplūdimį, vienas su jūreiviškais, kitas - su dar kažkokiais marškinėliais, tai tokius juos keleiviai ir mato", - sakė "Vilniaus troleibusų" direktorius Vidmantas Striška.

Diskutuoti apie galimybę įsigyti uniformas pradėta, kai Valstybinė darbo inspekcija įpareigojo "Vilniaus troleibusus" aprūpinti darbuotojus šiltais drabužiais. Šis įpareigojimas atsirado po to, kai inspektoriai tikrino, kokia temperatūra yra troleibusų vairuotojų kabinose, ir nustatė, kad ji nesiekė būtinų 16 laipsnių šilumos.
Galvojant apie šiltus drabužius, kilo mintis pasiūlyti vairuotojams vienodus drabužius ir kitais metų sezonais.

Bendrovės atstovai dėl uniformų modelių bendradarbiauja su Vilniaus dailės akademijos Kostiumo dizaino katedra.

"Kadangi bendrovės finansinė būklė sudėtinga, konkurso sąlygose įrašėme reikalavimą, kad būtų siūlomi ne tik originalūs modeliai, bet ir parenkami komplektai iš gatavų drabužių", – sakė V.Striška.

Visi sukurti drabužių komplektų variantai buvo pristatyti vairuotojams, kurie galėjo balsuoti už patinkančius modelius. Tačiau toks vadovų sumanymas sulaukė paprastų darbuotojų nepasitenkinimo. Dauguma vairuotojų nelinkę užsivilkti uniformas.
Bendrovės "Vilniaus autobusai" eksploatacijos direktorius Rimas Markauskas patvirtino, kad įvesti uniformas vairuotojams irgi turėjo, tačiau to padaryti neleidžia prasta finansinė būklė.


Šiame straipsnyje: troleibusaiautobusai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių