Traukiniu pigiau nei lėktuvu

Kas galėjo pagalvoti, kad amerikiečiai per liepos 4-osios šventes savo automobilius paliks garažuose, nebepirks lėktuvų bilietų, o švęsti švenčių pas gimines važiuos traukiniais.

Baltimorės uostamiesčio, esančio JAV rytuose, Merilendo valstijoje, traukinių stotis šįryt lūžo nuo gausybės keleivių. Kaip rašo vietos žiniasklaida, pakilus kuro kainoms, amerikiečiai pamiršo savo įpročius keliauti greitai ir patogiai ir nusprendė prisiminti nepelnytai pamirštą tranporto priemonę - traukinį.

Baltimorės geležinkelio stotis nuo praėjusių metų spalio iki šių metų gegužės pervežė maždaug 18 mln. keleivių - 11 procentų daugiau palyginti su ankstesniais metais.

Švenčių dienomis žmonių antplūdis uostamiesčio geležinkelio stotyje dar didesnis. Visi šios dienos ir rytdienos reisų bilietai jau išpirkti, sekmadieniui - rezervuoti.

Pigiausia kelionė traukiniu iš Baltimorės į Niujorką į abi puses kainuoja apie 60 dolerių. Tuo tarpu važiuoti tą patį kelią su automobiliu kainuotų dvigubai daugiau - 120 dolerių.

Visgi apklausos rodo, kad daugiau kaip pusė milijono Merilendo valstijos gyventojų pas gimines per šventes važiuos savo automobiliais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių