Traukiniai nespėja pagal grafiką

Ilgąjį savaitgalį traukiniu iš uostamiesčio keliauti susiruošę žmonės vėluojančio greitojo traukinio „Vilnius-Klaipėda" turėjo laukti valandą, o skubantys buvo priversti bilietus grąžinti.

Praėjusio šeštadienio  popietę Klaipėdos geležinkelio stotyje tvyrojo nervinga  laukimo nuotaika. Susiruošę važiuoti greituoju traukiniu iš uostamiesčio į sostinę, keleiviai buvo raginami neskubėti pirkti bilietų. Žmonės buvo įspėti, kad traukinys vėluos mažiausiai valandą. Taip jo ir nesulaukę penki žmonės bilietus grąžino, rašo „Klaipėda".

Keleivių vežimo organizavimo skyriaus viršininkas Feliksas Drungilas sakė, kad tądien geležinkelio darbą sutrikdė Šiauliuose sugedęs ir vietoje remontuojamas traukinio „Vilnius-Klaipėda" šilumvežis.

F.Drungilo teigimu, vasarą traukinių atvykimo laikas retai sutampa su tvarkaraščiu. Taip nutinka dėl kelių priežasčių.

„Pirmiausia įtakos turi tai, jog šiuo metu vyksta daug kelio remonto darbų. Rekonstruojamas tiltas prie Kretingos, taip pat kelio remontas vyksta  Jonavos-Radviliškio ruože. Tokiose vietose traukinių greitis ne tik ribojamas, bet neretai mažinamas beveik du kartus," - tikino F.Drungilas.

Pasak pašnekovo, traukiniai vėluoja ir dėl kitos priežasties - didelio keliaujančiųjų srauto. Kuo daugiau keleivių, tuo ilgiau užtrunka jų įsodinimas. Esą dėl šių dviejų priežasčių traukiniai negali į stotį atvykti tiksliai pagal grafiką.

Bendrovės „Lietuvos geležinkeliai" Klaipėdos keleivių aptarnavimo centro viršininkas Tomas Gulbinas informavo, kad nuo gegužės 25 dienos įsigaliojęs naujas traukinių tvarkaraštis galios visus metus ir koreguojamas nebus.

Šiuo metu per dieną važiuoja šeši greitieji „Vilnius-Klaipėda", keturi - „Radviliškis-Klaipėda" ir du atnaujinto maršruto „Klaipėda-Šilutė" traukiniai.

„Šiuo metu traukiniai - labai paklausi susisiekimo priemonė. Keleivių stygiumi tikrai nesiskundžiame, ypač daug keliauja jaunimas ir studentai. Šiuo metu vyksta įvairios akcijos. Dieninio skyriaus studentams taikoma 50, o jaunimui iki 26 metų nuo liepos 1 iki rugpjūčio 31 dienos taikoma 30 procentų nuolaida. Viliuosi, kad keliaujančių kiekis labai nesumažės ir žiemą. Dėl dabartinių kuro kainų traukinių populiarumas turėtų nesumažėti", - spėliojo T. Gulbinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių