Transporto lengvatos studentams galioja ir vasarą

Susisiekimo ministerija primena, kad nuo liepos 1 dienos studentams, studijuojantiems Lietuvos ir kitų Europos Sąjungos valstybių aukštosiose mokyklose, transporto lengvatos taikomos ir vasaros atostogų metu.

Vadovaujantis Transporto lengvatų įstatymo pataisomis, nuolaidos važiuoti keleiviniu transportu ištisus metus bus taikomos aukštųjų mokyklų dieninių skyrių studentams, taip pat profesinio mokymo įstaigų dieninių skyrių mokiniams, Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos ir konservatorijų mokiniams. 50 proc. nuolaida jiems taikoma perkant vienkartinius važiavimo tolimojo reguliaraus susisiekimo autobusais, vienkartinius arba terminuotus vardinius važiavimo vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais bei keleiviniais traukiniais ir reguliaraus susisiekimo laivais bei keltais bilietus.

Įstatymo pataisomis taip pat suvienodintos sąlygos aukštosiose mokyklose studijuojantiems Lietuvos ir kitų ES valstybių narių piliečiams. Šių šalių jaunimui, studijuojančiam ES valstybių narių aukštųjų mokyklų dieniniuose skyriuose, teikiamos tokios pačios važiavimo keleiviniu transportu lengvatos, kaip ir Lietuvos aukštųjų mokyklų dieninių skyrių studentams. Norėdami įsigyti lengvatinį bilietą, ES aukštųjų mokyklų studentai privalo pateikti tarptautinį studento pažymėjimą ISIC (International Student Identity Card) ir asmens tapatybės dokumentą, patvirtinantį keliaujančiojo ES valstybės narės pilietybę.

Važiuodami vietinio (miesto ir priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais, troleibusais ar keleiviniais traukiniais, studentai turi teisę įsigyti terminuotą vardinį važiavimo bilietą su 80 proc. nuolaida, o vienkartinį važiavimo bilietą - su 50 proc. nuolaida.

Susisiekimo ministerija apgailestauja dėl pirmomis įstatymo pataisų galiojimo dienomis pasitaikiusių nesklandumų ir ragina Švietimo ir mokslo ministeriją kuo greičiau pateikti reikalingų nustatytos formos dokumentų (pažymėjimų), suteikiančių teisę įstatyme numatytiems asmenims įsigyti važiavimo bilietą su nuolaida, pavyzdžius.

Ministerijos kuruojama bendrovė „Lietuvos geležinkeliai" jau patvirtino, kad visos šalies geležinkelio stotys yra informuotos ir techniškai pasirengusios taikyti įstatymo numatytas lengvatas. Be to, ši bendrovė savo iniciatyva liepą ir rugpjūtį 10-26 metų amžiaus jaunimui taiko 30 proc. nuolaidą važiuoti vietiniais traukiniais.

Autobusų stotys Susisiekimo ministerijai nėra pavaldžios, tačiau ministerija tikisi, kad visi šalies vežėjai yra susipažinę su galiojančiais Lietuvos įstatymais ir užtikrins jiems privalomų Transporto lengvatų įstatymo nuostatų taikymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių