Transporto įmonių interesus Baltarusijoje atstovaus ambasada

Šiuo metu atstovybės Baltarusijos Respublikoje vadovas Artūras Gaidauskas yra išvykęs į Minską (Baltarusija). Komandiruotės tikslas - atstovybės uždarymo procedūros. 

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, vadovaudamasi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto valdybos posėdžio nutarimu, iki 2009 m. gruodžio 31 d. panaikins 2003 m. įsteigtą Klaipėdos uosto atstovybės Baltarusijos Respublikoje vadovo pareigybę. 

Baltarusija yra viena svarbiausių Lietuvos transporto įmonių partnerių. Šios šalies transporto politika svarbi Klaipėdos uostui, kadangi Baltarusijos kroviniai sudaro didžiausią tranzitinių krovinių dalį - daugiau nei 20 procentų visos uosto metinės krovos. Tačiau dar didesnę reikšmę Baltarusijos transporto politika turi AB „Lietuvos geležinkeliai“. Ši bendrovė gabena baltarusiškus bei kitų valstybių, tranzitu transportuojamus per Baltarusijos teritoriją, krovinius ne tik į Klaipėdos, bet ir į Kaliningrado uostus. 2008 metais bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ į Klaipėdos uostą pervežė 6,6 mln. tonų, o į Kaliningrado uostą - net 18 mln. tonų krovinių. 

Dėl šių priežasčių Uosto direkcija pateikė pasiūlymą LR susisiekimo ministerijai įvertinti ir su LR užsienio reikalų ministerija apsvarstyti galimybę dėl transporto atašė pareigybės įsteigimo LR ambasadoje Baltarusijos Respublikoje. Minėto pareigūno veiklos sritys apimtų krovinių transportavimo ir logistikos Baltarusijoje klausimų kuravimą bei įvairių transporto įmonių (tarp jų ir Klaipėdos uosto) interesų atstovavimo funkcijų vykdymą (pvz., informacijos apie Lietuvos transporto sistemos galimybes sklaidą, reklaminių projektų vykdymą, informacijos apie Baltarusijos transporto politiką rinkimą ir pan.). 

Minėtas Lietuvos transporto sistemos interesų atstovavimas turėtų svarbią politinę ir ekonominę naudą mūsų valstybei bendradarbiaujant su vienu svarbiausių partnerių - Baltarusijos Respublika.


Šiame straipsnyje: Baltarusijos ambasada

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių