TOP 5: pasaulio vietos, kur su automobiliu būsi nepageidaujamas

Jungtinių Amerikos Valstijų aplinkosaugos specialistų ir aktyvių visuomenės atstovų darbą aplinkos apsaugos srityje galima būtų įvertinti daugiau nei teigiamai.

Jeigu jūs pavargote nuo mieste tvyrančio teršalų tvaiko ir didelių automobilių spūsčių važiuojant į darbą ir iš jo, siūlome jums 5 vietas, kur gyvenimas verda be automobilių. 

Pranešama, kad jei jūs į šias vietoves atvažiuosite automobiliu, būsite ne tik kad nesuprasti, bet dar ir nepageidaujami.



Monhegan sala, priklausanti JAV Meino valstijai. Automobiliais šioje saloje važinėti draudžiama. Ši sala užima itin mažą žemės lopinėlį – vos 11,7 kvadratinių kilometrų, iš kurių sausumos daliai priklauso tik 2,2 kv.km. Vanduo užima net 9,5 kv.km salai priklausančio ploto. Salos pakrantė nusidriekusi per 22 km. Monhegan saloje labiausiai paplitęs žmonių verslas yra žvejyba.


Governors sala, priklausanti Niujorkui. Sala užima 70 hektarų ploto. Šioje teritorijoje automobiliais važinėti taipogi uždrausta. Saloje leidžiama važinėti tik tokiomis transporto priemonėmis, kurios visiškai neteršia aplinkos, pavyzdžiui, dviračiais. Iki 2003 metų sala buvo uždaryta ir nelankoma, kol JAV vadovybė perleido salos nuosavybės teises Niujorko valdytojams. 2010 metų duomenimis, salą aplankė 443 tūkstančiai turistų.


Hike Inn vietovė, priklausanti Džordžijos valstijai. Vietovė garsėja aplinkosaugininkų saugomu parku, kuriame įmanomi tik žygiai pėsčiomis ir draudžiama keliauti automobiliais. Hike Inn puoselėtojai ypatingai atsargiai ir nepatikliai žiūri į naujausias technologijas. Tiesa, nuvykę ten jūs turėsite šilto vandens, naminių patiekalų ir pan. Tačiau elektros energijos tiekimas yra ribotas ir atvykėlių prašoma kuo mažiau jos išnaudoti.


Catalinos sala, priklausanti Kalifornijos valstijai taip pat visiškai netoleruoja automobilių. Palyginus su Kalifornijos valstijoje susidarančiomis automobilių spūstimis, Catalinos sala yra tikras rojus tiems, kurie nori atsipūsti nuo mieste keliamo triukšmo. Saloje populiarios pakaitinės transporto priemonės: valtys, baidarės, sraigtasparniai ir pan.


Tanžero sala, priklausanti Virdžiijos valstijai ir esanti Česapyko įlankoje. Sala įdomi tuo, kad joje ne tik draudžiama važinėti automobiliais, bet ir naudotis kredito kortelėmis ir gerti alkoholinius gėrimus. Tačiau saloje nėra taip blogai, kaip gali jums atrodyti. Tanžero teritorijoje galima plaukioti valtimis, važinėtis dviračiais ir bagiais per nuostabius balto smėlio paplūdimius. Taip pat kaip alternatyva automobiliams galima išsinuomoti ir golfomobilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bite maja

bite maja portretas
ne Virgilijos,o Virdzinijos(Virginios).O siaip labai idomus straipsnelis,suradau visas salas ir pavaikstinejau:)liuks
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių