TOP 5: kas vairuotojus labiausiai erzina kelyje?

Vairuotojai pastebi viską – ir kaip vairuoja kiti asmenys, ir kaip elgiasi pėstieji, ir kokios vairavimo sąlygos.

Tačiau susikoncentruoti tik į vairavimą ne visada išeina, nes yra dalykų, erzinančių ir blaškančių vairuotojų dėmesį. Pateikiame sudarytą labiausiai kelyje erzinančių dalykų penketuką.

Sąrašo viršuje – vairuotojai chuliganai, kurie viršija greitį, nerodo posūkių signalų, nesilaiko saugaus atstumo, padaro rizikingų situacijų, rizikuodami užlenda į priekį, taip kurdami sąmyšį tarp kitų vairuotojų. Būtent tokie vairuotojai labiausiai piktina kitus eismo dalyvius, rodo portalo Autogidas.lt apklausos rezultatai.

Ypač daug kritikos žeriama jauniems chuliganiškai vairuojantiems asmenims, kurie, pasak respondentų, turi nedidelį vairavimo stažą, tačiau mano, kad jų vairavimo įgūdžiai puikūs, ir leidžia sau išdykauti keliuose.

Kai kurie vairuotojai, dalyvavę apklausoje, ryžosi prisipažinti, kad kartais ir patys vairuoja chuliganiškai, tačiau taip darantys kiti asmenys juos labiausiai piktina.

Antroje sąrašo vietoje – kelių eismo taisyklių pažeidimai. Daugelis respondentų būtent KET nesilaikymą įvardija kaip labiausiai piktinantį ir erzinantį dalyką keliuose.

Trečias labiausiai vairuotojus piktinantis dalykas – vairuojančių senjorų vairavimo įpročiai. Bene kas trečią vairuotoją erzina per lėtai važiuojantys, neoperatyviai reaguojantys ir ne pirmąją eismo juostą pasirinkę vyresnio amžiaus vairuotojai.

Sąrašo ketvirtoje vietoje – pėstieji. Respondentai piktinasi, kai užmiesčio keliuose mato be atšvaitų einančius pėsčiuosius, taip pat kritikuojami tie, kurie neapsižvalgę žengia per perėją ir neįvertina, kad automobiliui sustoti ypač slidžiame kelyje yra daug sudėtingiau nei pėsčiajam palaukti vieną ar kitą sekundę.

Labiausiai keliuose erzinančių dalykų penktoje vietoje – kelių būklė ir automobilių statymo ypatumai. Vairuotojus piktina prasti keliai, dėl kurių patiriama nuostolių, kaip didžiausia problema įvardijamos neužtaisytos duobės.

Ne mažiau pasipiktinimo sulaukia dalies vairuotojų negebėjimas tvarkingai pastatyti automobilį – ypač tokiais atvejais, kai kiemuose vietos trūksta, o kažkas jau palikęs automobilį, užimdamas dvi vietas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

r

r portretas
Mane tai dar erzina nuorūkas pro langą mėtantys vairuotojai.

grebliai

grebliai portretas
Labiausiai erzina iskista pro langa ranka kaip nuotraukoj, pravaziuojant labai norisi ja nudauzti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių